Geoana: Basescu se prezinta in marea victima nationala

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 16:29
641 citiri
Geoana: Basescu se prezinta in marea victima nationala

Mircea Geoana, presedintele PSD, a negat, marti, ca partidul sau ar intentiona sa-l suspende din functie pe seful statului.

Liderul social-democrat a declarat ca Traian Basescu inventeaza aceste scenarii, de disperare, transmitandu-i acestuia ca nu poate nega dreptul PSD de a desemna premieul, daca va obtine majoritatea la alegeri, informeaza NewsIn.

"Am impresia ca dl. presedinte Basescu are nevoie sa se prezinte in marea victima nationala. Nu exista in intentia noastra niciun gest care sa depaseasca limita jocului democratic si constitutional din Romania. Eu cred ca in acest moment, disperati ca pierd alegerile, pur si simplu inventeaza scenarii.

Au incercat sa amane alegerile si nu le-a iesit, acuma inventeaza scenarii care nu ne intereseaza, nu suntem in faza in care sa impingem Romania noi intr-o faza de razboi constitutional cand bate criza la usa si isi pierd zeci de mii de oameni locurile de munca, iar populatia e pe riscul de a fi saracita", a declarat Geoana.

Pesedistul a comentat ca afirmatiile facute de Basescu nu sunt demne de un presedinte, calificandu-le drept iresponsabile. Geoana a adaugat ca presedintele trebuie sa numeasca un premier care sa respecte rezultatul alegerilor si totodata alegerea poporului.

Liderul PSD a afirmat ca poporul il va sanctiona pe orice lider care va pune interesul personal in fata celui general.

"Aici nu vorbim de increderea intre persoane, ci de relatia intre institutii. Aici nu e vorba de Mircea Geoana ca persoana, ci de liderul partidului care va castiga alegerile si al Aliantei care va forma guvernul. Nu trebuie sa ne iubim ca sa putem sa colaboram!

Din punctul nostru de vedere pastram intacta disponibilitatea de colaborare corecta si institutionala cu presedintele Romaniei cand vom forma Guvernul", a continuat Mircea Geoana.

Declaratiile lui Geoana au fost o replica pentru afirmatiile pe care Traian Basescu le-a facut la emisunea "Nasul", de la B1 TV, conform carora se pregateste suspendarea sa dupa alegerile parlamentare, daca nu va numi un premier dorit de anumiti lideri politici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
#Geoana, #Basescu, #victima nationala, #declaratii, #alegeri , #PSD