Geoana cere o noua sedinta a Comisiei - excluderea e nestatutara

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 11:19
697 citiri
Geoana cere o noua sedinta a Comisiei - excluderea e nestatutara

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a cerut, luni, Biroului Permanent National, reluarea sedintei Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj de duminica, in care s-a decis excluderea sa din partid, pe motiv ca aceasta nu ar fi respectat statutul.

"Comisia de Integritate e nestatutara", a spus Geoana, potrivit Realitatea TV.

Cu o zi inainte, duminica, Geoana a afirmat acelasi lucru, aratand ca nu a fost audiat si ca decizia trebuia luata in format de 9 membri, nu de 48, asa cum s-a luat.

"Prin aprobarea Statutului nou in 2010, vechea Comisie si-a incheiat de drept existenta si mandatul. Noua Comisie trebuia sa analizeze sesizarea BPN in format de 9 membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSDs prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala este alcatuita din 9 membri alesi direct de Congres, cate unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propusi de organizatiile PSD constituite pe raza teritoriala a acestora si un membru propus de Presedintele PSD. Avand in vedere cele de mai sus, formula in care s-a intrunit Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, cu 48 de membri, este nestatutara", sustine pesedistul, in comunicat.

"In plus, modul in care s-au desfasurat lucrarile de astazi (duminica, n. red.) ale Comisiei Nasionale de Arbitraj si Integritate Morala contravine prevederilor din Legea Partidelor Politice, care stipuleaza la articolul 15 ca este obligatia Comisiei de Arbitraj sa functioneze conform unui regulament aprobat de organul statutar, care trebuie sa asigure partilor dreptul la opinie si dreptul de a se apara, precum si proceduri echitabile de decizie, se mai stipuleaza in comunicat.

Comisia de Integritate a PSD a decis duminica, dupa o scurta sedinta, cu 43 de voturi pentru si 5 impotriva, sa propuna excluderea lui Mircea Geoana din partid.

Presedintele Comisiei, Dan Sova, a precizat la finalul sedintei ca urmeaza ca propunerea de excludere a lui Mircea Geoana sa fie inaintata Comitetului National Executiv al partidului, aceasta institutie fiind singura care are atributii in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mircea geoana excludere psd, #Geoana sedinta BPN nestatutara , #PSD