Geoana: Decizia Comisiei de Integritate este nula de drept si este nula in mod absolut

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 19:47
2518 citiri
Geoana: Decizia Comisiei de Integritate este nula de drept si este nula in mod absolut
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, presedintele Senatului, in cazul caruia Comisia de Integritate a PSD a inaintat cererea a fi exclus din PSD catre Comitetului National Executiv, sustine ca "decizia de astazi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD este nula de drept din perspectiva Statutului PSD si reprezinta o nulitate absoluta din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, intrucat neaudierea partilor atrage nulitatea absoluta a deciziei".

Fiind nula din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecinte", se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Prin aprobarea Statutului nou in 2010, vechea Comisie si-a incheiat de drept existenta si mandatul. Noua Comisie trebuia sa analizeze sesizarea BPN in format de 9 membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSDs prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala este alcatuita din 9 membri alesi direct de Congres, cate unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propusi de organizatiile PSD constituite pe raza teritoriala a acestora si un membru propus de Presedintele PSD. Avand in vedere cele de mai sus, formula in care s-a intrunit Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala, cu 48 de membri, este nestatutara", sustine pesedistul, in comunicat.

"In plus, modul in care s-au desfasurat lucrarile de astazi (duminica, n. red.) ale Comisiei Nasionale de Arbitraj si Integritate Morala contravine prevederilor din Legea Partidelor Politice, care stipuleaza la articolul 15 ca este obligatia Comisiei de Arbitraj sa functioneze conform unui regulament aprobat de organul statutar, care trebuie sa asigure partilor dreptul la opinie si dreptul de a se apara, precum si proceduri echitabile de decizie, se mai stipuleaza in comunicat.

Absenta prezentarii si dezbaterii motivelor reale confirma solicitarea mea de recuzare a presedintelui Comisiei. Prin abuz si intimidare, presedintele Comisiei a impus o decizie cu deznodamant anuntat, sutine Geoana. Este un precedent periculos, care pune in pericol institutiile partidului, discrediteaza ideea de democratie si impartialitate. Este o noua pata pe imaginea partidului care putea fi si trebuia evitata.

Modul in care s-au desfasurat lucrarile de astazi ale Comisiei Nasionale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD nu are nimic de-a face cu un partid democratic si modern. Exista o datorie fata de membrii PSD ca sedinta de astazi a Comisiei sa fie una corecta si serioasa, din respect fata de sutele de mii de membri ai PSD.

Am adresat o solicitare scrisa membrilor Comisie de Integritate in care le-am solicitat sa analizeze si sa cerceteze cine se face vinovat pentru manipularea grosolana la care a fost supus BPN al PSD prin intermediul unui material care ar fi consinut argumente juridice care atestau ca rocada de la sefia Senatului este posibila. Membrii BPN au fost manipulati sa creada ca este posibila o simpla inlocuire fara o revocare prealabila si trebuie sa vedem cine a provocat si din ce motive a provocat aceasta manipulare grosolana.

Am incredere ca forurile statutare ale partidului vor face ceea ce simulacrul de azi nu a facut: restabilirea adevarului si gasirea solutiilor pentru pastrarea unitatii si a credibilitatii partidului si a Opozitiei, se mai mentioneaza in comunicat",a mai precizat Mircea Geoana.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Mircea Geoana decizie Comisie, #Geona decizie Comisie nula, #decizie excludere Geoana nula , #PSD