Ziare.com

Geoana, despre cerererea presedintelui Basescu privind TVA

de Carmen Negoescu
Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 20:19

   

Geoana, despre cerererea presedintelui Basescu privind TVA
Presedintele Senatului, Mircea Geoana sustine ca motivatia invocata de presedintele Traian Basescu pentru reexaminarea legilor privind TVA redus la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei, "nu aduce argumente de natura juridica ci argumente de natura politica si de oportunitate, care depasesc limitele institutiei reexaminarii si intra in zona de interferenta in competentele Parlamentului".

"Am luat act de cererile de reexaminare formulate de Presedintele Traian Basescu pe marginea legii care prevede micsorarea TVA la alimentele de baza si pe marginea legii care prevede neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei. Am luat cunostiinta, de asemenea, de declaratia seful statului ca nu va promulga legi care incalca strategia Guvernului.

Aceasta atitudine aduce prejudicii grave principiului separatiei puterilor in stat si este o interferenta inacceptabila in dreptul suveran al Parlamentului de legiferare, in calitate de organ reprezentativ suprem al poporului roman. Motivatia invocata de presedinte pentru reexaminare nu aduce argumente de natura juridica ci argumente de natura politica si de oportunitate, care depasesc limitele institutiei reexaminarii si intra in zona de interferenta in competentele Parlamentului", spune Mircea Geoana intr-un comunicat remis Ziare.com.

El spune ca "in situatia in care actuala strategie de redresare economica intarzie sa-si arate rezultatele si Romania ramane singura tara europeana in recesiune, Parlamentul Romaniei are dreptul si obligatia de a avansa solutii alternative".

Mircea Geoana precizeaza ca Parlamentul nu este un simplu decor al activitatii guvernamentale, ci expresia vointei suverane a poporului, pe care intelegem sa ne-o exercitam neingradit, in interesul general al natiunii".

In finalul comunicatului pesedintele Senatului avertizeaza ca presedintele nu are rolul sa asigure implementarea strategiei guvernului, ci "este datoria Parlamentului sa caute solutii acolo unde Guvernul nu reuseste sa gaseasca solutii si este datoria Parlamentului sa corecteze greselile Executivului. Este

datoria Parlamentului sa caute, sa formuleze si sa adopte legile care cuprind cele mai bune solutii pentru redresarea economiei si pentru iesirea din criza pe de o parte, dar si pentru protejarea propulatiei pe de alta parte".

El respinge orice incercare a presedintelui "de a interfera in activitatea Legislativului".

Precizarilie presedintelui Senatului vin in contextul in care seful statului, Traian Basescu a trimis marti Parlamentului cererile de reexaminare a legilor care instituie reducerea TVA pentru unele alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei, cu argumentul ca adoptarea lor ar conduce la majorarea deficitului si la dezechilibre bugetare.

Citeste mai multe despre Mircea Geoana PSD motivatie TVA pensii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 968 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legile trebuie retransmise de Parlament pentru promulgarea in forma actuala de catre Presedinte. Daca refuza sa le pronunte atunci Presedintele sa mearga in instanta si sa faca dovada ca legile au fost aprobate prin greseala Parlamentarilor Puterii.

Dupa ce se obtine o hotarare judecatoreasca definitiva prin care se anuleaza votul deja exprimat de parlamentari pe legile respective Presedintele poate cere Parlamentului sa voreze din nou. Altfel, este un stat dictatorial condus de ferdinand Marcos si hunta militara care-l sustine la guvernare.
Suspendarea definitiva a Presedintelui se impune in conditiile in care acesta abuzeaza de pozitia sa fi face afirmatii pe care nu le poate dovedi printr-o decizie acoperita legal.

 

pai atunci ,..analizati si votati,...

inca odata cum a zis pastorul de Olteanu :"unanimitate,ca la marea adunare nationala ". Ca se vedem si noi cine a fost membru al PCR,...Olteanu,..si-a adus aminte cu nostalgie,...sa o votati la fel,...5% Tva ,la alimente.iar la pensii sa -i taxeze pe aia cu alea mai mari de 1500.

 

Adiva musiu Geoana a gasit pretextul pentru cererea de suspendare .

FY mister Geoana -- cum bine spunea Tariceanu ne arata ca pe cine nu-l strivesti nu te lasa sa traiesti .

Impaciuitorismul din PDL va distruge sansele de reforma pe cel putin 20 de ani .
Impaciuitorismul , lichelismul unora , prostia crasa -- PDL si coalitia au cedat ca fraierii sefia la majoritatea comisiilor importante fapt ce duce la blocarea legislativa , cooptarea pe listele de propusi la alegeri a unor personaje ieftine , tradarile numeroase ... conduc la un previzibil drum catre opozitie .
Premierul Boc va afla ca nu este suficient sa ai buna-credinta si sa fii cinstit .
Nu la Bucuresti .
Poate la Oslo , dar si acolo au fost unii omorati .

 

antiPSD=anticomunisti

Geoana esti o marioneta politica de prost gust, o jignire la adresa oricarui roman faptul ca existi in Senatul Romaniei, lepra ordinara

 

pentru spiritcivic...

nu exista nici o instanta care sa poata anula o lege,cu exceptia ccr.
de acord cu tva scazut la produsele de baza,dar esti sigur ca pot fi obligate patronatele din domeniu sa scada preturile cu diferenta de tva,adica 24-5=19% ?
daca nu-i putem obliga sa faca asta(si chiar nu putem,crede-ma),atunci ce vor cistiga cetatenii amariti ?
cind tva a crescut cu 5%,preturile unor produse au crescut cu peste 10-15%...
asa ca,ar fi bine sa tinem seama de realitatea obiectiva si sa nu ne facem iluzii nefondate.
de cite ori am ridicat aceasta problema,absolut nimeni nu mi-a dat nici un raspuns care sa-mi demonstreze ca gresesc. doar un liberal inselat mi-a spus ca macar e bine ca patronii respectivi vor avea mai multi bani in buzunar. insa aceasta lege e facuta ca sa cistige si cei necajiti ceva,altfel n-am facut chiar nimic.
eu unul sper ca,odata ajunsi la guvernare,psd+pnl+cine-o mai fi,sa faca aceasta lege functionala,in interesul celor pentru care pretind ei ca lupta...

 

Stimate domn. Multumesc pentru intrebare iar raspunsul meu este ca s-ar pute face multe daca institutiile de control in tara asta ar fi antrenate sa controleze si sa aplice amenzi.

Sunt 1000 de motive pentru care poti lua bani dand amenzi zilnic de la hypermarketurile hapsane. Sunt sigur ca se poate delega permanent, prin rotatie, personal instruit corespunzator si remunerat corespunzator care sa dea amenzi. as merge pana la atragerea raspunderii administratorilor, directorilor economico financiari, contabililor si casierilor. Dupa care as mari impozitul pe profit in functie de numarul de amenzi incasate intr-o perioada , adica pentru nerespectarea legislatiei in mod repetat, pana l-as suspenda definitiv din activitate. Pentru supermarketurile din centrul oraselor as impune taxe suplimentare daca repetitiv ar practica preturi mmai mari decat cele de la periferie.... sint multe lucruri care se pot face pentru a discioplina acesti colosi, mergand de la controlul filierei de aproviziionare pentru a vedea daca nu cumva comercializeaza fara sa declare sau sa plateasca impozitul corect. Ani de puscarie pewntru administratori vor flexibiliza repede haosul din comert. Suntem in Romania, nu altundeva. Ir cei care ar controla aceste supermarketuri vor fi cointeresati corespunzator. Nu plec de la premisa ca trebuie sa dea amenzi ci de la preturile practicate in Europa de aceeasi retea de magazine la exact aceleasi produse... iar la cele locale se poate verifica tot... n-au cum sa schimbe ceva in legatutra cu pretul fara sa se poata verifica ... Cred ca cei tineri, economisti, reprezinta o forta capabila sa devina echipe puternice de control economic in slujba oamenilor simpli, obisnuiti. Brainstormingul este o metoda care poate modela o intreaga strategie si tactici privind eficienta controlului si necesitatea eliminarii de pe piata a agentilor economici incorecti...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor