Geoana, despre o candidatura la presedintie: De ce nu?

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 21:02
2812 citiri
Geoana, despre o candidatura la presedintie: De ce nu?
Foto: apropo.ro

Mircea Geoana sustine ca nu el este cel care declanseaza atacurile in PSD, ci doar reactioneaza la ele. In plus, se considera inca unul dintre cei patru lideri marcanti ai partidului, desi in ultima vreme este izolat, si spune ca, in anumite conditii, ar putea candida la presedintie in 2014.

Fostul lider al PSD a reamintit, sambata, la Realitatea TV, ca au fost in ultima vreme o suita de atacuri la adresa sa si a precizat ca el considera ca indiferent de cine este atacat are obligatia ca, "dupa o perioada de calm", sa dea replica, "daca nu, zice lumea ca poate au dreptate".

In acest context, a explicat el ca au fost facute si declaratiile din Evenimentul Zilei referitoare la Ion Iliescu.

Geoana, in razboi cu Iliescu: Da dovada de rautate adunata in timp

"A fost prima si singura mea reactie la o suita lunga de atacuri (...)Am spus eu vreodata sa se retraga din politica, am incercat eu sa ii pun in carca toate relele de 20 de ani incoace, sau cat a fost presedinte? Nu!", a declarat Mircea Geoana, subliniind totodata faptul ca in PSD sunt acum 4 fosti si actuali lideri marcanti ai partidului, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana si Victor Ponta, iar el se considera "cel mai proaspat din punct de vede al voturilor", cu peste 5 milioane obtinute in 2009.

"Nu imi place acest tip de tensiune, eu stiu sa ii adun pe toti impreuna", a mai spus Geoana, adaugand ca, in ceea ce il priveste pe Ion Iliescu, multa lume i-a "reprosat" ca "i-a dat" functia de presedinte de onoare.

Mircea Geoana a tinut sa sublinieze si ca isi doreste foarte mult ca PSD sa revina la guvernare, iar el personal face totul pentru asta. In acelasi timp, a respins ideea ca ar fi izolat in PSD, "pentru ca PSD inseamna mai mult decat 2-3-7 lideri de la centru".

In plus, Mircea Geoana a dezvaluit ca este pe locul doi in sondaje, dupa Victor Ponta, cu un capital de incredere foarte mare.

"In sondaje, sunt cine sunt(...) Din ce am vazut, sunt pe a doua pozitie dupa Victor Ponta. E un capital in jur de 20% in aceasta tara pe care cred ca il reprezint. Aceaste voturi trebuie sa se puna in cosul comun", a afirmat Geoana, referindu-se la PSD si cerandu-le colegilor sai de partid "respect reciproc".

A trebuit sa il pun pe Miron Mitrea la locul lui

Intrebat ce anume a declansat conflictul puternic cu Miron Mitrea, Mircea Geoana a spus ca nu stie exact de ce s-a ajuns in acest punct.

Mitrea: Geoana se baga in seama,organizeaza grupuri revolutionare in PSD

"El m-a atacat de 3-4 ori, nu stiu de unde pana unde, si la un moment dat a trebuit sa il pun la locul lui. Au fost 5-6 atacuri violente si extrem de neprietenesti la adresa mea. De ce, ce il motiveaza? (...) Cred ca cineva pune mai mult accent si prioritate pe chestiunile interne, in loc sa ne punem cu tunurile pe adversari", a declarat Mircea Geoana.

In ciuda diferendelor cu colegii si a zvonurilor din presa, el a spus ca nu are nici cel mai mic gand sa paraseasca partidul. "PSD este casa mea, cum sa plec din casa mea?", a intrebat el retoric.

O noua candidatura la presedintie? "De ce nu? C-asa-i in tenis!"

Pe de alta parte, Mircea Geoana a fost intrebat direct daca are sau nu de gand sa mai candideze la presedintie, dupa pierderea la mustata a alegerilor din 2009.

"E ca la Cupa Romaniei, la fotbal, sau ca la un turneu de tenis: ca sa te califici trebuie sa treci de semifinale, adica de alegerile locale si parlamentare. Voi face tot ca partidul sa castige. (..)Daca intram intr-o competitie dreapta in partid, cum au facut francezii, si daca voi fi mai bine plasat, de ce nu? C-asa-i in tenis!", a raspuns metaforic Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana candidat presedintie, #Geoana alegeri prezidentiale 2014, #Geoana Mitrea, #Geoana Iliescu , #PSD