Geoana, despre Ponta si Dragnea: Poti minti, dar nu poti sa-i minti pe toti, de fiecare data

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 21:36
4646 citiri
Geoana, despre Ponta si Dragnea: Poti minti, dar nu poti sa-i minti pe toti, de fiecare data
Foto: Facebook/ Mircea Geoana

Fostul presedinte PSD Mircea Geoana continua atacurile la primii doi oameni din partid, Victor Ponta si Liviu Dragnea, vorbind inca o data despre posibilitatea crearii unei noi formatiuni politice de stanga.

Senatorul critica, intr-un mesaj postat pe Facebook, decizia amanarii Congresului PSD ce urma sa aiba loc in luna martie, subliind ca acest lucru va adanci criza in care se afla partidul.

"Orice partid politic, in urma unui esec catastrofal - cum a fost cel de la prezidentiale - isi face propriile analize, identifica responsabilitati si decide masuri de redresare.

Decizia conducerii PSD de amanarea sine die a Congresului - cel mai inalt for al partidului care poate face o analiza obiectiva a pierderii alegerilor - e profund gresita si va conduce la adancirea crizei in care se afla partidul.

PSD este, acum, captivul unei conduceri dictatoriale, care se mentine, inca, la varf prin perpetuarea complicitatii unora, prin stimularea comoditatii sau prin exploatarea fricii altora", scrie pe Facebook Mircea Geoana.

Pascu prevede sciziunea in PSD, Ponta ii raspunde - ce as are in maneca (Video)

Fostul ministru de Externe aminteste de felul in care Victor Ponta a preluat conducerea partidului, in urma cu cinci ani: "Nu trebuie sa uite ca in 2010 a preluat de la mine functia de presedinte al partidului in urma unor alegeri interne la care mi-am sustinut in mod onorabil candidatura".

"Ii intreb pe fostii mei colegi, acum: ce s-ar fi intamplat in 2010 daca si eu as fi procedat similar, blocand organizarea unui Congres de analiza si alegeri? Si, mai mult, ce s-ar fi intamplat daca as fi exclus din partid contracandidatii?

Frica de raspundere nu este o solutie care sa mearga la nesfarsit in politica, la fel ca si in viata. Iar vorba 'poti minti, dar nu poti sa-i minti pe toti, de fiecare data' se aplica si in cazul lui Victor Ponta, ca si in cel al lui Liviu Dragnea", mai sustine Mircea Geoana.

Geoana anunta cand va cadea Guvernul Ponta

Geoana vrea sa-si faca partid de stanga, fara "minciuna, coruptie si impostura"

Nu in ultimul rand, acesta a reiterat ideea aparitiei unei noi formatiuni politice de stanga in Romania.

"Cred acum, mai mult ca oricand, ca membrii si simpatizantii PSD au dreptul de a fi reprezentati de un partid de stanga democratic si deschis catre oameni. PSD ori se va redemocratiza, ori locul sau va fi luat de un alt proiect. Eu voi continua sa-mi dedic intreaga energie proiectului Stangii democratice", mai scrie pe Facebook Mircea Geoana.

F.N.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Geoana Ponta Dragnea, #Geoana nou partid stanga, #Geoana Congres PSD, #Geoana congres 2010 , #PSD