Geoana dupa negocierile de miercuri noapte: Suntem aproape de finalizarea bugetului (Video)

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 07:30
2222 citiri
Geoana dupa negocierile de miercuri noapte: Suntem aproape de finalizarea bugetului (Video)

In jurul orei 03,00, in noaptea de miercuri spre joi, liderii PSD si PD-L au iesit de la discutiile legate de buget. Mircea Geoana a declarat ziaristilor ca exista un echilibru intre componenta economica si cea sociala din proiectul de buget pe acest an.

Liniile generale ale negocierii politice cu privire la proiectul de buget pe anul 2009 au fost agreate, urmand ca detaliile cu privire la acesta sa fie stabilite joi, de ministrii de resort, a declarat presedintele PSD, la finalul sedintei-maraton, care a durat aproape noua ore, a coalitiei de guvernare, pe tema finalizarii proiectului de buget.

Liderul PSD a reafirmat ca partidul pe care il reprezinta la guvernare considera ca inghetarea pensiilor si salariilor nu reprezinta o solutie, dar a adaugat ca, in opinia sa, s-a ajuns la o formula rezonabila privind cresterea acestora intr-un cuantum care sa asigure si stabilitatea bugetara.

'In sedinta (n.r. de guvern) vor trebui stabilite toate detaliile. Dar cred ca, in acest moment, exista o solutie echilibrata in care bugetul sa aloce resurse considerabile pentru investitii, dezvoltare si stimulare economica, dar si pentru acele masuri de natura sociala cu privire la pensiile mici, la salariile mici care, intr-adevar, sa reprezinte un pachet economic si social coerent, echilibrat si votabil in Parlament. Mai sunt detalii pe care ministrii de resort vor trebui sa le stabileasca in cursul diminetii (n.r. joi)', a precizat presedintele Senatului.

Masurile de criza

In opinia lui Mircea Geoana, mai important decat bugetul este 'un inceput de masuri legate de stimularea economiei si pastrarea locurilor de munca'.

'Dupa zile destul de lungi de discutii si argumente pro si contra, suntem astazi aproape de finalizarea bugetului. Premierul si guvernul vor trebui sa-si faca datoria. Din punctul de vedere al PSD, spunem ca exista un echilibru intre componenta economica si cea sociala', a precizat Mircea Geoana.

Intrebat daca s-a discutat in sedinta coalitiei despre inghetarea salariilor, presedintele PSD a spus ca aceasta nu este o solutie realista.

'Nu cred ca este o solutie realista (n.r. - inghetarea salariilor si pensiilor). Inteleg anumite preocupari cu privire la stablitatea macroeconomica, dar pentru pensiile si salariile mici, pentru ceea ce reprezinta un minimum de solidaritate in societate, aceste resurse exista si trebuie sa fie folosite, in limita acestora, poate in doua etape. Cred ca trebuie sa tinem cont si de realitatile momentului mai dificil', a mai spus liderul PSD.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#negocieri PSD PDL, #buget, #Mircea Geoana, #echilibru, #inghetarea salariilor , #PSD