Geoana face predictiile pentru prezidentiale: Pe cine vede in turul doi

Miercuri, 13 August 2014, ora 16:38
5460 citiri
Geoana face predictiile pentru prezidentiale: Pe cine vede in turul doi
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Mircea Geoana este de parere ca liderul liberal Klaus Iohannis, candidatul ACL in alegerile prezidentiale, are sanse de a intra in turul II al scrutinului.

"Candidatura lui Iohannis este cronica deja anuntata a unei schimbari de garnitura la nivelul PNL in principal. Este un candidat care trebuie tratat cu foarte multa atentie si care, sunt convins ca din partea PSD-ului si a celor care vor intra in competitie de pe stanga, de pe dreapta, de pe centru, va reprezenta un candidat cu sanse sa intre in turul II. (...)

Fiecare are sansa sa si, dupa o campanie care a pornit foarte lent si relativ putin atractiv ca si comunicare publica, sunt convins ca daca va intra in turul II si cred ca are o sansa sa intre, va fi un candidat pe care va trebui sa il tratam cu toata atentia si sa ne luam masurile de precautie pentru a putea castiga", a declarat Geoana, miercuri.

Social-democratul a adaugat ca, in opinia sa, "principala hiba" a liderului PNL este aceea ca nu are conturat un proiect national pe care sa-l prezinte, in campania electorala, romanilor.

"Pe mine nu ma preocupa etnia domnului Iohannis, pana la urma sunt oameni care s-au asezat in Transilvania acum 800 de ani si fac parte din identitatea acestei tari, asa cum si maghiarii fac parte din identitatea acestei tari. (...) Ceea ce pe mine ma surprinde si ma framanta este, de fapt, absenta unui proiect. Totul pare sa fie mai mult rezultatul unei intrigi politice, un fel de masinatiune politica in care ba sondajele, ba negocierile de culise... si nu un proiect pentru tara si cred ca aici este principala hiba pe care o are domnul Iohannis", a explicat senatorul PSD.

Geoana: Coruptia in randul oficialilor e la cote de nerespirat

Totodata, Mircea Geoana a subliniat faptul ca in 2009 l-a propus pe Klaus Iohannis ca prim-ministru, insa "una este sa fii pe o functie numita, sa fii numit administrator al treburilor Guvernului si alta sa fii presedinte", adaugand ca in actualul context extern este nevoie de un presedinte "mai copt si mai experimentat".

"E nevoie de anvergura mai mare, de o expertiza mai mare, de expunere internationala mai mare. Este nevoie de ceva mai mult decat exemplul de succes al Sibiului pentru a spune ca 'Am condus bine Sibiul, pot sa conduc bine Romania'.

In al doilea rand, este vorba de un moment complicat, de rascruce. Suntem cu flacarile pornite la periferia zonei si in fiecare zi simti cum se aduna tensiunea si se escaladeaza riscul de conflict in zona estului Ucrainei. Daca ar fi fost vremuri mai bune am fi spus 'De ce nu?! Nici Traian Basescu nu avea prea multa expertiza cand a ajuns la Cotroceni in urma cu 10 ani', dar intr-un astfel de moment e nevoie de ceva mult mai copt, mai solid, mai experimentat in treburile nationale si internationale", a conchis Geoana.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Geoana Iohannis prezidentiale, #Geoana turul 2 prezidentiale, #Geoana Iohannis tur 2 prezidentiale , #PSD