Geoana: Guvernul este definitiv inmormantat (Video)

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 13:52
1723 citiri
Geoana: Guvernul este definitiv inmormantat (Video)
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, presedintele Senatului, a declarat miercuri, la o zi dupa ce motiunea "Opriti genocidul social" initiata de PSD si sustinuta de PNL a picat, ca incepand de marti Guvernul este "definitiv inmormantat".

"Guvernul, de ieri (marti, n.red.), este definitiv inmormantat. Si-a incheiat activitatea in Romania. (...) Cu privire la o eventuala remaniere, este absolut clar ca este vorba de o manevra care nu reprezinta un raspuns credibil si asteptat pe care romanii il au fata de Guvern.

Remanierea nu este un raspuns credibil. Ieri presedintele a castigat ceva, dar Boc si Guvernul sunt marii infranti. O astfel de mica corectie a Guvernului reprezinta un gest nesatisfacator", a declarat Geoana.

Geoana spune ca singura solutie a Guvernului, atunci cand pierde majoritatea, este sa plece, mentionand ca se continua politica rasplatirii tradatorilor prin functii ministeriale.

"Daca PSD, PC si PNL vor reusi sa faca o propunere coerenta si va exista o majoritate explicita, nici macar Basescu nu va putea sa refuze desemnarea unui Guvern pe care Opozitia de azi si Puterea de maine l-ar putea propune", a mai spus Geoana.

Varujan Vosganian: Este un Guvern mort, dar inca neingropat

Varujan Vosganian, vicepresedintele PNl, a declarat miercuri ca Guvernul Boc este mort, dar inca neingropat, iar informatiile privind demisia unor ministri arata superficialitate.

"Informatiile sunt o dovada a superficialitatii a confuziei in care se afla partidul de guvernamant",a declarat Varujan Vosganian, adaugand ca remanierea trebuia facuta inainte de angajarea raspunderii in Parlament pe legile austeritatii.

"Ca sa aplice acest pachet de masuri, Guvernul si-a asumat raspunderea (...) Nu se poate sa pui un ministru sa-si angajeze raspunderea si apoi sa puna un alt ministru care nu-si angajeaza raspunderea", a declarat Vosganian,

Vicepresedintele PNL a precizat ca Guvernul Boc incearca sa repare, "pe ultima suta de metri", ceva din deficitul urias de imagine cu care s-a pricopsit la motiunea de cenzura.

"La votul pe motiunea de cenzura noi, Opozitia, am infrant. Adica a fost un fel de infrangere: desi a fost infrangere la vot, acest guvern si-a incheiat misiunea.

Este un guvern mort, dar inca neingropat, pentru ca un guvern care se atinge de pensii nu are nicio sansa sa reziste in opinia publica. Inainte eram intrebat cine mai pleaca, acum sunt intrebat cine vine la noi", a explicat Vosganian.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Geoana Guvern, #remaniere guvern Boc , #PSD