Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Mircea Geoana iese la atac si face dezvaluiri din culisele PSD (Video)

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 23:46
13840 citiri
Mircea Geoana iese la atac si face dezvaluiri din culisele PSD (Video)
Foto: Realitatea TV

Mircea Geoana a decis sa iasa la atac si sa faca dezvaluiri din culisele PSD, in replica la acuzatiile aduse de Victor Ponta luni seara.

Tot intr-o emisiune de televiziune, el a explicat de ce este ilegal demersul de excludere a sa, a reamintit cate functii a dat familiei Sarbu, inclusiv lui Ponta, si a sustinut ca acesta l-ar fi incurajat in urma cu cateva luni sa candideze la presedintie, in ciuda intelegerii cu Crin Antonescu.

Invitat la Realitatea TV, Mircea Geoana a enumerat mai intai motivele pentru care procedura asa zisei rocade la sefia Senatului, "imginata de niste pseudojuristi" pe baza unor argumente "puerile" este nestatutara si ilegala.

Mai intai, Geoana a citat articolul 161 alin. j din statutul PSD, spunand ca BPN nu are atributii in revocarea sa de la sefia Senatului, cel care trebuie sa decida si sa valideze acest lucru fiind Comitetul Executiv (CEx).

"Copilasii astia nu sunt in stare sa citeasca nici macar propriul statut", a comentat Geoana ironic la adresa lui Victor Ponta si Dan Sova, presedintele Comisiei Nationale de Integritate, adaugand ca ceea ce i s-a inscenat a fost "cea mai revoltatoare mascarada" pe care a vazut-o in PSD si precizand ca a vazut multe in cariera sa politica.

Apoi, el a dezvaluit ca la "asa zisa sedinta a Comisiei de Integritate" au fost prezenti doar 20 si ceva de membri, "restul si-au dat votul prin telefon".

In plus, el a sustinut ca potrivit noului statut comisia este formata de fapt doar din 9 membri, si, mai mult "nu are dreptul, conform statutului, sa propuna scanctiuni!".

Mircea Geoana a mai explicat ca aceasta comisie va trebui sa se pronunte doar in cazul in care CEX-ul va decide marti sanctionarea sa, el insusi putand apoi sa conteste in fata comisiei eventuala decizie de excludere.

Geoana: Ponta joaca ruleta ruseasca cu sansele Opozitiei de a castiga alegerile

"Victor Ponta mi-a spus in iunie, intre patru ochi, ca nu are nimic impotriva candidaturii mele la presedintie"

Geoana a continuat cu o dezvaluire neplacuta pentru USL, spunand ca, de fapt, acesta este "nervul sensibil" al conflictului in care este protagonist.

El a spus ca nu intelege de ce ii sunt reprosate declaratiile referitoare la o noua candidatura la prezidentiale, ironizandu-l pe Ponta ca, desi anuntase ca nu mai discuta pe acest subiect, luni seara "a facut turul la vreo 7 televiziuni si a intrat pe telefon la inca 4".

Geoana a explicat ca la inceputul lunii iunie s-a intalnit, la invitatia lui Victor Ponta, cu acesta si a discutat cu el intre patru ochi, la final facandu-si aparitia si Ilie Sarbu si Liviu Dragnea.

El sustine ca Ponta i-ar fi spus ca daca vine in echipa sa, nu vede nicio problema ca sa ocupe functia de ministru de Externe in viitorul guvern, si ca, mai mult, i-a precizat ca dumurile lor nu se intersecteaza, "in incercarea de a mai candida odata la presedintie".

Intrebat de jurnalisti daca la vremea respectiva exista USL si implicit decizia ca viitorul prezidentiabil sa fie Crin Antonescu, Geoana a raspuns afirmativ, precizand ca discutia a avut loc pe 7 iunie, iar pe 8 iunie Ponta a si iesit cu declaratii explicite in presa, in care spunea ca "va candida in 2014 cel care are sansele cele mai mari si va fi cotat cel mai bine in sondaje", adica "drumul este deschis oricarei persoane".

Geoana a mai prezentat si o declaratie facuta de Adrian Nastase in Evenimentul Zilei, pe 27 octombrie, in care se spunea cam acelasi lucru si anume ca poate in 2014 se va face rocada, va veni la guvernare cineva de la PNL si la presedintie cineva de la PSD.

In aceste conditii, Mircea Geoana spune ca nu intelege cu ce au deranjat declaratiile sale similare, facute la Realitatea TV, cand a spus ca daca va fi mai bine plasat in sondaje, va fi el candidatul, daca nu vor fi altii, "c'asa-i in tenis!".

Geoana, despre o candidatura la presedintie: De ce nu?

"Victor Ponta mi-a zis ca nu are nimic impotriva unei eventuale candidaturi la presedintie!", a subliniat inca o data Geoana, facand trimitere la declaratiile publice ale lui Victor Ponta de a doua zi, de pe 8 iunie, cand a spus, printre altele, ca "daca in 2014 lucrurile vor arata ca alt candidat sta mai bine, nici Crin nu vrea sa piarda USL".

"Alde Negoita, alde Banicioiu, alde Rizea, alde Sova improasca cu noroi"

Mircea Geoana a continuat spunand ca cel mai tare este deranjat de faptul ca nu i se da sansa sa se apere in fata colegilor pentru aceste acuzatii "nastrusnice si gugumanite".

"A inceput sa ma preocupe improscarea cu noroi generalizata. Alde Negoita, alde Banicioiu, alde Rizea, alde Sova improasca cu noroi", s-a aratat indignat Geoana, adaugand ca atacurile la adresa sa au inceput din senin.

"Am dat familiei Sarbu 2 ministri si un europarlamentar!"

"Am inceput sa ma plictisesc. Am jucat rolul de principal vinovat pentru alegerile din 2009, a fost firesc, mi-am asumat total acea infrangere, am platit si regret si acum greselile. Dar sa nu imi spuna mie cineva ca am fost singurul vinovat!", a declarat Geoana, vizibil iritat.

El a reamintit ca a castigat alegerile din tara, dar a pierdut voturile romanilor din diaspora, in conditiile in care de voturile romanilor din strainatate se ocupa chiar Titus Corlatean, cel care este astazi propus sa ii ia locul la sefia Senatului.

"Geoana nu e bun, el e bun!", a punctat el.

Mai mult, a reamintit scorul scazut obtinut la prezidentiale in judetul Timis, unde lider al filialei era Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta si actualul lider de grup la Senat.

Geoana a intrebat malitios, de ce nu s-au aratat la fel de deranjati de vizita sa la Sorin Ovidiu Vintu si alegatorii din Botosani sau Hunedoara, unde a castigat detasat in fata lui Traian Basescu.

"Poate ca acolo am facut o nedreptate colegilor mei din Hunedoara si Botosani, sa nu uitam ca pe Victor Ponta l-am facut ministru, pe domnul Ilie Sarbu ministru, i-am dat loc de europarlamentar fetei domnului Sarbu (Daciana Sarbu, sotia lui Victor Ponta - n.red.) Din familia Sarbu, 2 ministri si un europarlamentar. Poate ca daca as fi dat functii la Botosani castigam cu 70%", a comentat acid Mircea Geoana.

Intrebat de jurnalisti ce parere are acum despre modul in care a fost "executat" in PSD Adrian Nastase, in 2006, Geoana a spus ca regreta, a fost o greseala pe care si-o asuma, dar a atras atentia ca atunci nu a fost exclus nimeni din partid, iar motivul schimbarii din functie a lui Adrian Nastase a fost prabusirea PSD in sondaje in contextul scandalului urias "Matusa Tamara".

Geoana a continuat sa critice "perversitatea atacurilor" lansate de Victor Ponta la adresa sa in ultimele zile.

"Nu ai voie sa sacrifici interesul partidului pentru vendetele tale personale. Ma retin cu greu sa nu raspund cu aceeasi unitate de masura, dar nu cred ca acest partid al nostru are nevoie de asa ceva", a mai avertizat Geoana.

"Suntem in fata unui abuz de putere si a unui santaj"

Mircea Geoana i-a reprosat lui Victor Ponta ca a recurs la o "stratagema" ca sa scape de el. "A jucat cu demisia pe masa", a reamintit Geoana, lucru de altfel recunoscut si de Victor Ponta public.

In aceste conditii, Geoana spune ca nici nu a mai fost el sau revocarea sa subiectul discutiilor din cadrul conducerii PSD, ci s-a ajuns la "un adevarat test cu privire la calitatile de lider ale lui Victor Ponta".

"El spune: 'Daca nu il masacrati pe Geoana, eu plec si arunc partidul in haos!' Nevoia de disciplina e reala in oricare partid, dar absenta democratiei este mortala. Nu am fost invitat macar sa imi apar cauza!", a reclamat inca o data Geoana, acuzand ca a fost supus unui "linsaj mediatic" si ca "partidul a intrat intr-o faza foarte periculoasa".

Mai mult, Mircea Geoana a apreciat ca daca Ponta va reusi sa il excluda, si sa inregistreze aceasta "prima victorie", ea va fi "o victorie impotriva propriului partid".

Din nou, el a avertizat ca daca Ponta nu este in stare sa gestioneze o situatie atat de simpla in partid, ce va face el cand va avea tara pe mana, in calitate de premier.

"Cum poti fi tu credibil cand vei avea situatia Romaniei pe mana, Doamne fereste, o criza economica, daca o chestiune banala o gestionezi atat de prost?", a intrebat retoric Geoana.

"Cei care considera ca Mircea Geoana e lipsit de sprijin se insala!

Mircea Geoana a dat de inteles ca i se pare nedrept ceea ce i se intampla si a reamintit ca si Adrian Nastase a pierdut alegerile prezidentiale din 2004 desi PSD detinea si guvernul si presedintia, iar Alianta DA abia se inchegase si "Traian Basescu abia exista", si totusi nimeni nu l-a exclus din PSD, asa cum se incearca acum excluderea sa.

Intrebat daca are de gand sa se adreseze justitiei el a raspuns: "Din punct de vedere statutar si legal, toata procedura declansata este ilegala. Dar nu ma apuc sa ma duc in justitie, ca ma fac naibii de ras. Intreaga procedura este nula de drept, suntem in fata unui abuz de putere si a unui santaj(...) Sunt complet nevinovat de aceste acuze".

El a respins si speculatiile potrivit carora ar intentiona sa plece la UNPR sau sa isi faca un nou partid, spunand ca nu are niciun plan de acest gen, ci isi doreste sa ramana in PSD.

"In acest moment, cei care considera ca Mircea Geoana e lipsit de sprijin in partid si in electorat se insala!", le-a transmis el colegilor sai.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#Geoana exludere, #Geoana Ponta, #Geoana candidat presedintie, #Geoana excludere PSD , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
prea tarziu ! noi stim cine-i PSD-ul de inainte de 89 ! - PCR -