Geoana ii cere lui Nastase sa puna capat tensiunilor din PSD

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 19:54
1305 citiri
Geoana ii cere lui Nastase sa puna capat tensiunilor din PSD
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, cere Consiliului National al PSD, intr-o scrisoare remisa presedintelui forului, Adrian Nastase, sa inceteze tensiunile din cadrul partidului.

"Acest Consiliu National al PSD trebuie sa determine incetarea tensiunilor din cadrul PSD. Atacurile intre colegii din PSD nu fac decat sa slabeasca increderea oamenilor in capacitatea noastra de a fi alternativa la esecul guvernarii Basescu-Boc. Nicio miza personala nu poate inlocui obiectivul comun al stoparii acestei guvernari care ingroapa Romania si ii lasa pe romani fara speranta", afirma Mircea Geoana, pe pagina sa de Internet.

In scrisoare, care esta alcatuita din mai multe puncte, Geoana considera, totodata, ca valorificarea tuturor oamenilor credibili din cele trei partide si mobilizarea intregului potential al PSD si al USL sunt cheile succesului.

"Din aceasta perspectiva, eliminarea incertitudinilor cu privire la candidaturi este o urgenta maxima. Comasarea alegerilor presupune asumarea unei optiuni clare pentru candidaturi comune in toate localitatile tarii si stabilirea unui mecanism de compensare politica, care sa tina in interiorul USL toate personalitatile si vocile importante din cele trei partide", adauga presedintele Senatului.

Pe de alta parte, Geoana pledeaza pentru o opozitie radicala fata de actualul Guvern, anuntand ca va trimite o scrisoare Comisiei de la Venetia si Comisiei Europene, in care va atrage atentia asupra "derapajelor repetate" ale actualei Puteri.

"Modernizarea statului, in termenii propusi de presedinte si de Guvern, nu este altceva decat angajarea statului in campania electorala a PDL. O Romanie intoarsa pe dos pentru supravietuirea PDL. Cresterea presiunii politice democratice asupra acestui Guvern iresponsabil este obligatorie. (...) Actualului Guvern trebuie sa-i fie refuzat modul de a functiona in continuare ca un joc piramidal avand ca beneficiar unic clientela portocalie", mai scrie Geoana.

In opinia acestuia, orice tentativa a actualului Guvern de a nu respecta Legea pensiilor de la 1 ianuarie 2012 va trebui "sanctionata drastic", iar orice incercare de a promova "un buget discretionar, construit din ratiuni electorale", trebuie de asemenea blocata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#geoana scrisoare nastase, #geoana scrisoare comisia europeana, #geoana tensiuni psd , #PSD