Geoana ii invita pe parlamentari sa schiteze un program de guvernare

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 23:03
1253 citiri
Geoana ii invita pe parlamentari sa schiteze un program de guvernare

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, la Timisoara, in cadrul unui miting electoral, ca vrea sa adreseze o invitatie "colegilor din Parlament" sa schiteze un inceput de proiect de guvernare pentru dupa 6 decembrie si pana de Craciun, cand va instala un Guvern "profesionist".

"Vreau sa adresez o invitatie colegilor din Parlament si majoritatii si colegilor din alianta PSD-PC sa folosim momentul in care bugetul de stat ajunge in Parlament pentru a putea deja sa schitam un inceput de proiect de guvernare pentru dupa 6 decembrie si pana de Craciun, cand voi instala un guvern autentic, solid, profesionist, la conducerea acestei tari", a declarat, marti, la un miting electoral de la Filarmica Banatul, presedintele PSD, Mircea Geoana.

Geoana a spus ca in bugetul pe 2010 ar trebui prinse inca de pe acum, masurile anticriza "pe care sectorul economic le asteapta", dar si resursele pentru ca agricultura sa primeasca subventia la timp.

"Nu vom mai permite unui Guvern sa faca rectificare de buget si sa isi bata joc de predictibilitatea investitiilor publice. De asta nu sunt bani pentru subventii pentru ca au rectificat si au dat la aslfaltul lui Berceanu, de asta nu sunt bani pentru agricultura", a mai spus Geoana.

Liderul social-democrat l-a atacat si pe presedintele Traian Basescu, despre care a spus ca dupa cinci ani de mandat lasa o tara "imputinata".

"Adevarul adevarat, dragi timisoreni (...) este ca dupa cinci ani de mandat, Basescu ne lasa o tara imputinata, o tara in care am sperat cu totii ca devine nu statistic, ci pe bune, a saptea tara in Europa pe masura dimensiunii potentialului populatiei. O tara imputinata care nu mai are incredere in propriile forte, o tara inspaimantata. Aceasta este mostenirea lui Traian Basescu (...)"

"Astazi suntem izolati, speriati si mai mici, pentru ca atunci cand esti vulnerabil nimeni nu te iarta in competitia asta foarte dura in plina criza economica si financiara", a mai spus Geoana.

Candidatul PSD la presedintie a mai spus ca "Guvernul Basescu-Boc-Pogea" a primit cea mai proasta nota in ceea ce priveste planul anticriza.

"Nu se uita (n.r, Traian Basescu) ca Guvernul Basescu-Boc-Pogea a primit cea mai proasta nota din Europa: 1,9 la planul anticriza. Vorbeste despre faptul ca in liniste se fura mai mult. Domnule Basescu, cand e scandal si vrajba atunci se fura pe capete, cum fac cei care sunt sub comanda dumneavoastra directa, cand e galagie si scandal, se fac cele mai mari nenorociri in aceasta tara. Aceasta este adevarata fata a actualului presedinte".

Mircea Geoana s-a aflat marti, in judetul Timis, in turneu electoral. Dupa ce a stat de vorba cu tinerii intr-o cafenea din Timisoara, Geoana a plecat sa viziteze o scoala de agricultura din Voiteni, apoi a participat la un miting electoral la Deta.

Intors la Timisoara, pentru un alt miting electoral la Filarmonica Banatul, Geoana a primit cadoru de la filiala Timis a PSD o sticla cu vin de Recas, pe care era scris "La putere". Geoana si-a incheiat discursul de pe scena, strigand "Invingem impreuna", de trei ori, dupa care "Timisoara, te iubesc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana, #Geoana proiect guvernare, #Geoana colegi Parlament , #PSD