Geoana: Intai trebuie izgonit Guvernul, pana la Basescu mai e distanta

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 16:47
2872 citiri
Geoana: Intai trebuie izgonit Guvernul, pana la Basescu mai e distanta
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca obligatia opozitiei este sa se uneasca si sa darame Guvernul cat mai repede, indiferent de "opiniile si accentele" liderilor PSD si PNL, iar in ceea ce priveste suspendarea lui Traian Basescu spune ca pana la acel moment "mai e distanta".

"Este obligatia opozitiei sa se uneasca, sa construiasca o noua majoritate in jurul PSD, PC si PNL, si este o obligatie a opozitiei ca acest guvern sa plece cat mai repede. (...) Indiferent de opiniile si accentele din discursurile liderilor opozitiei, interesul general al tarii este sa avem o noua guvernare, cat mai repede", a spus Geoana.

Rugat sa comenteze declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, care s-a aratat in favoarea suspendarii lui Traian Basescu din functie, Mircea Geoana a afirmat ca prioritara este schimbarea Guvernului.

"Eu sunt in favoarea izgonirii de la putere a actualei guvernari. Guvernul este cel care ia decizii in Romania", a spus el, adaugand ca acest lucru poate fi dus la indeplinire daca PNL si PSD au "intelepciunea" sa depaseasca lucrurile care despart cele doua partide si sa inteleaga ca, in acest moment, este nevoie de o alta guvernare in Romania. "De acolo mai departe, pana la Basescu, mai e distanta", a spus presedintelui Senatului.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, ca, daca se repeta situatia din 2009, cand presedintele Traian Basescu a refuzat numirea premierului propus de majoritatea nou formata dupa adoptarea motiunii de cenzura, atunci este necesara suspendarea din functie a sefului statului.

"Sunt pentru suspendarea presedintelui Basescu oricand ea va fi posibila si oricand va fi necesara. De exemplu, daca astazi am fi in situatia din octombrie 2009, anume sa existe o majoritate explicita, oficiala in Parlament, care sa vrea sa dea un guvern si presedintele s-o ignore si sa-l mentina pe Boc doborat printr-un act al Parlamentului, (prin n.r.) motiune de cenzura, acesta ar fi un motiv suficient pentru suspendare si n-as avea niciun fel de ezitare", a explicat Antonescu, la Realitatea Tv.

"Ideea reducerii TVA si impozitarea pensiilor - o aberatie economica"

Pe de alta parte, Geoana a spus ca ideea sefului statului, privind reducerea TVA si impozitarea pensiilor, este "este o aberatie economica si o masura antisociala", iar masurile luate pana acum de Guvern nu isi vor inceta aplicabilitatea la finele anului ci, din contra, vor fi completate de masuri "mai dure".

"Ideea ca o sa se reduca TVA prin impozitarea pensiilor este o aberatie economica si o masura antisociala, care nu va conduce la nimic", a afimat duminica presedintele Senatului, comentand declaratiile sefului statului, potrivit carora TVA trebuie redus, iar toate pensiile trebuie impozitate.

"Este pur si simplu o perdea de fum cu care ne-am obisnuit. Cand s-a ajuns la aceasta formula de crestere a taxelor, si care nu se va opri aici, (...) spre finalul anului vor trebui sa ia masuri si mai dure pentru a creste veniturile la buget, ceea ce inseamna pentru mine, la modul extrem de clar, ca nu va exista nicio masura adoptata care sa fie luata inapoi la 31 decembrie 2010. Oamenii vor ramane cu salariile diminuate, taxele vor ramane mari si anticipez ca vor creste taxe suplimentare", a comentat Geoana declaratiile presedintelui Traian Basescu.

El a argumentat ca, potrivit specialistilor, contractia economiei romanesti va depasi 2% din PIB, ceea ce va obliga Guvernul sa gaseasca noi modalitati de acoperire a deficitului bugetar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mircea Geoana guvern, #ramaniere Guvern , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
TREBUIE SA VA IZGONIM NOI PE VOI ; PARTIDELE VOASTRE DE "OPOZITIE" AU TRAIT SI TRAIESC SUPERB IN ORICE GUVERNARE ; PARTIDUL TAU GEOANA TREBUIE PEDEPSIT , NU IZGONIT , DUPA CATE CRIME ATI FACUT IN ROMANIA ; VOI SUNTETI ACTORII PRINCIPALI AI DEZASTRULUI