Geoana: Numirea lui Stolojan nu impiedica acordul istoric cu PD-L (Video)

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 14:56
2738 citiri
Geoana: Numirea lui Stolojan nu impiedica acordul istoric cu PD-L (Video)

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat la sfarsitul negocierilor de miercuri cu PD-L ca pana la sfarsitul acestei saptamani va fi semnat acordul de colaborare intre cele doua partide si saptamana viitoare sa fie finalizat programul de guvernare.

El a precizat ca nu au vorbit despre structura Guvernului si oamenii care vor ocupa portofoliile in viitorul Guvern. Mircea Geoana a spus ca desemnarea lui Theodor Stolojan a fost o prerogativa a presedintelui, pe care acesta si-a exercitat-o.

"Desemnarea lui Theodor Stolojan ca premier al Romaniei este o prerogativa a presedintelui Romaniei, pe care si-a exercitat-o. A dat dovada de flexibilitate si nu am vrut sa creem un blocaj al unui acord istoric. Evident vom gasi in interiorul pachetului de masuri elemente care sa permita paritate intre cele doua partide politice", a precizat liderul PSD.

Mircea Geoana a mai spus ca au discutat si despre investitura noului Guvern si vor avea loc discutii care sunt menite sa clarifice toate elementele pentru a putea semna acordul pana la sfarsitul acestei saptamani.

"Am finalizat o noua runda de negocieri cu colegii de la PD-L si discutia s-a concentrat in jurul parteneriatului pentru Romania pe care ambele parti si-au exprimat intentia de a-l finaliza in urmatoarele zile.

Am discutat despre relatia explicita intre cele doua partide politice si formarea unui Guvern in jurul aliantei PSD - PD-L. Am avut si o prima discutie cu Theodor Stolojan in calitatea de premier desemnat al Romaniei.

Am stabilit ca grupurile de lucru sa isi inceapa activitatea in ritm alert. Formula de guvernare extrem de clar exprimata de noi se face doar in jurul PSD - PD-L. Vom vedea in continuare cum vor reusi sa rezolve aceasta problema de o maniera convenabila. Lucrurile merg inainte", a precizat Geoana.

Emil Boc a declarat dupa negocierile de miercuri ca este posibila o alianta PD-L - PSD care sa formeze o majoritate parlamentara pentru noul Guvern, masura care sa arate ca politicienii se pot intelege pentru viitorul Romaniei.

Miron Mitrea: Mai e mult de negociat

Miron Mitrea, responsabil cu campania electorala a PSD, a declarat dupa negocierile cu PD-L ca nu face declaratii in timpul negocierilor, dar acestea vor mai dura mult timp.

"Theodor Stolojan a venit, s-a prezentat si atat. Nu se discuta cu PNL, iar semnarea acordului cu PD-L depinde de concluziile negocierilor. Mai e mult pana se vor termina negocierile", a declarat Mitrea.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#negocieri PSD PDL, #Mircea Geoana , #PSD
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
BASCULANTA e plină avem şi ŞOFER trebuie să alimentăm cu BENZINĂ şi mai trebuie să urce cîţva UNGURI să vedem şi cîţi încap ?!