Geoana: Pentru prima data, Basescu nu joaca cu poporul, sa-l luam de partea noastra

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 22:20
1783 citiri
Geoana: Pentru prima data, Basescu nu joaca cu poporul, sa-l luam de partea noastra
Foto: Arhiva

Fostul presedinte PSD Mircea Geoana face apel la colegii sai de partid si la liberali sa lase deoparte toate diferendele si sa conceapa impreuna o alternativa la actuala coalitie de guvernamant, aceasta fiind singura sansa de a darama actuala putere.

"A picat motiunea de cenzura. Desi a fost atat de aproape sa fie adoptata, rezultatul nu ne da ragaz sa vedem partea plina a votului: e o chestiune de zile (aceasta daca nu ne face Curtea Constitutionala vreo surpriza) pana cand pensiile, salariile, alaturi de ajutoarele sociale, vor fi reduse cu 15%, respectiv 25%.(...) In altfel de conditii, fara definirea alternativei de catre liderii PSD si PNL, motiunile de cenzura ale opozitiei vor avea aceeasi soarta cu a celei de marti", scrie Geoana pe blog.

Ca si Adrian Nastase sau Crin Antonescu, Mircea Geoana considera ca ideea avansata de liderul PSD Victor Ponta de a se depune o noua motiune de cenzura in aceasta sesiune parlamentara nu are sorti de izbanda.

"Nu cred ca ar fi oportun sa depunem acum, imediat, o noua motiune de cenzura, inainte de a fi definit proiectul alternativ. Daca reusim sa construim un astfel de proiect, motiunea de cenzura de la inceputul toamnei va insemna nu doar caderea guvernului d-lui Basescu, ci inceputul unei guvernari in favoarea romanilor. Istoria ultimilor 20 de ani ne arata ca singura motiune de cenzura care a trecut a fost cea din toamna anului 2009, cand am venit cu un proiect alternativ la guvernarea existenta la acel moment", mai scrie Geoana pe blog.

Fostul candidat la presedintie remarca faptul ca "pentru prima oara in viata sa de politician Traian Basescu nu joaca cu poporul", de aceea ar fi o buna ocazie pentru Opozitie "sa luam noi poporul de partea noastra".

"Nu sunt oare impunsaturile dintre politicienii opozitiei o miza prea mica in raport cu o asemenea sansa? Va intreb cum ar fi sa avem si lista alternativei, nu doar lista rusinii?", isi intreaba Geoana colegii de Opozitie.

Nu este pentru prima oara in ultima perioada cand Mircea Geoana propune revenirea la triumviratul din campania electorala PSD-PNL->Iohannis. Recent, el a declarat public ca ar fi o solutie buna continuarea parteneriatului de la prezidentiale, dar nici colegii din PSD nici liberalii nu s-au aratat foarte interesati de idee.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Geoana alternativa guvernare, #Geoana Basescu , #PSD