Geoana: Prima Casa are efect aproape nul asupra economiei

Joi, 09 Iulie 2009, ora 19:04
849 citiri
Geoana: Prima Casa are efect aproape nul asupra economiei
Foto: Arhiva

Programul "Prima Casa" este o incercare "onesta" de a reporni creditare, insa efectul asupra economiei este "nul", crede presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Programul << Prima Casa >>, care a fost o incercare onesta de a reporni creditarea, a generat un eveniment fericit pentru o familie tanara de ingineri de la Renault, care au cumparat, cu credit garantat de stat, o locuinta in cartierul Colentina de la o familie in varsta", a spus liderul PSD, citat de Mediafax.

"Familia in varsta s-a ales cu 50.000 euro, tinerii, care se muta acum intr-o casa noua, sunt fericiti, dar problema este ca se muta intr-un cartier construit acum 40 ani, iar efectul de antrenare al economiei este aproape nul", a adaugat Geoana.

Potrivit spuselor sale, ideea programului gandit de PSD prevedea incercarea de a oferi tinerilor din Romania, cu chirie subventionata in functie de venituri, sansa de a avea o casa.

In acest mod, potrivit liderului PSD, s-ar fi dezvoltat si economia pe orizontala, un efect pe care programul actual nu il are.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#programul Prima Casa, #Geoana Prima Casa , #PSD