Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana promite amnistie fiscala pentru cei cu averi ilicite

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 19:32
2944 citiri
Geoana promite amnistie fiscala pentru cei cu averi ilicite

Liderul PSD, Mircea Geoana, a detaliat vineri cateva dintre masurile continute in planul anti-criza, printre acestea numarandu-se si posibilitatea instituirii unei amnistii fiscale pentru cei cu averi ilicite,care ar avea posibilitatea sa foloseasca resursele obtinute "neclar" in proiecte publice.

"Averile foarte mari vor fi impozitate mai mult, vom integra in economie, in proiecte de interes public, resursele celor care vor intelege sa aduca la suprafata sursele ilicite sau sursele neclare de venituri.

Analizam posibilitatea unei amnistii fiscale pe termen limitat pentru a permite celor care doresc sa readuca in circuitul cinstit al economiei resursele pe care le-au obtinut poate prin alte mijloace", a declarat presedintele social-democrat, in cadrul unei intalniri cu studentii Universitatii "Dimitrie Cantemir", citat de NewsIn.

Masuri anti-criza cu efect garantat

O alta masura anticriza pe care a anuntat-o liderul PSD a fost acordarea unor prime investitorilor care creeaza noi locuri de munca, o propunere de altfel pe care a anuntat-o zilele trecute si premierul Tariceanu.

Geoana a mai spus ca un viitor guvern PSD va premia si plata la timp a impozitelor, va garanta protectia economiilor populatiei "pana la un anumit nivel sau chiar integral", dar si a creditelor interbancare.

Masuri similare au fost anuntate recent si de premierul in functie, Calin Popescu Tariceanu, care a precizat ca nu este vorba de un program anticriza al PNL, ci de masuri pe care Guvernul, daca le aplica, ar putea sa-si arate efectele si pana la finele anului.

Geoana a mai spus ca programul anticriza al partidului sau mai cuprinde eliminarea, in vederea incurajarii economisirii, impozitelor care se percep pentru dobanzile la depozitele persoanelor fizice si ale IMM-urilor. Proiectele de infrastructura vor duce la infiintarea de noi locuri de munca, a mai spus el.

Promisiunile unui potential viitor guvern PSD

Mircea Geoana a mai promis ca viitorul sau guvern va subventiona creditele ipotecare pentru prima locuinta a familiei tinere, va construi 400.000 de case, pentru care tinerii vor fi scutiti de la plata TVA, iar cei care castiga sub salariul minim vor fi impozitati cu 10%, nu 16%, ca pana acum.

Majorarea salariului minim si a burselor de studiu ale studentilor pana la 1.000 de RON au figurat si ele printre angajamentele lui Geoana. De asemenea, PSD doreste pastrarea tintei de aderare la zona euro in 2014.

"E nevoie de un adevarat Bing-Bang care sa cuprinda un plan de stimulare a economiei pe termen scurt, de un activ program de investitii publice, de o revolutie a productivitatii in economie, de o revolutie urbana in mediul rural si mai ales de o ampla reforma a statului roman", si-a rezumat Geoana prioritatile.

In acest sens, el a spus ca propunerile PSD sunt conditii pentru constituirea unui guvern puternic, a unui guvern care sa se coalizeze in jurul PSD.

"Aceste elemente fac parte din conditiile obligatorii pe care partidul pe care il conduc le vor face in vederea formarii oricarei majoritati, a unei majoritati solide si a unui guvern solid in jurul nostru in anii urmatori.

In aceste propuneri consta si baza unei relatii corecte si institutionale dintre viitorul guvern si presedintele Romaniei", a declarat Geoana, sugerand ca orice alianta post-electorala cu PSD trebuie sa tina cont de aceste propuneri.

El le-a mai spus studentilor ca aceste proiecte vor deveni realitati numai daca romanii inteleg nevoia schimbarii pe 30 noiembrie. Daca schimbarea nu se va produce, Romania va oferi Europei "nu ingineri, ci capsunari, nu automobile, ci busteni, nu invingatori, ci invinsi", a mai aratat el, incercand sa-i sensibilizeze sa mearga la vot.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Geoana, #PSD, #plan anticriza, #criza financiara, #campanie electorala , #PSD
Comentarii