Geoana: PSD va avea un candidat propriu la Presedintie

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 20:37
2744 citiri
Geoana: PSD va avea un candidat propriu la Presedintie

Dupa ce a iesit invingator in razboiul cu Gabriel Oprea, care a impartit PSD-ul in bisericute si a pus in pericol coalitia dintre stanga si dreapta, Geoana ii avertizeaza pe social-democrati ca "mazilirea" lui Oprea ar trebui sa fie un leac de frica pentru toti membrii PSD.

"Sper ca PSD a inteles ceva din asta", a declarat presedintele Senatului Mircea Geoana, luni, la Antena 3.

Geoana a explicat ca retragerea sprijinului politic in cazul fostului sef al MAI Gabriel Oprea ar trebui sa fie o lectie pentru cei din PSD carora le trece prin gand sa nesocoteasca ordinele.

Cu ce a gresit Oprea? Suspectat de social-democrati ca ar fi fost apropiat de PD-L si de presedintele Traian Basescu, l-a numit pe Virgil Ardelean la sefia serviciului secret din ministerul de Interne in timp ce liderul Mircea Geoana era in SUA.

"Cand intri intr-un Guvern exista o disciplina fata de ierarhia guvernamentala si fata de ierarhia politica. Acest episod a invatat pe toata lumea, nu doar pe cei de la PSD.

Cand exista atatea probleme in Romania orice fel de orgoliu personal nu isi are rostul. Cine a avut ceva de invatat din acest caz a invatat. Declar episodul inchis", a adaugat Geoana.

Despre Oprea, liderul PSD a mai spus ca "a trait doar doua saptamani, sa fie sanatos. De azi intram in linie dreapta", in contextul in care Liviu Dragnea a fost numit, luni, ministru al Internelor.

Concret, Geoana, care si-a intarit autoritatea in partid odata cu demisia lui Oprea din Guvern, din fruntea PSD Ilfov si, in final, a iesit din PSD, ii avertizeaza pe eventualii social-democrati rasculati ca vor pati la fel daca sunt neascultatori.

Totodata, liderul PSD a subliniat ca ceea ce s-a intamplat in cazul lui Gabriel Oprea este legat de greseala pe care a facut-o si nu are legatura cu organizatia PSD Ilfov.

PSD va avea propriul candidat la Presedintie

In ciuda coalitiei cu PD-L, Mircea Geoana a anuntat ca PSD va avea propriul candidat la Presedintie.

"Noi nu am intrat in aceasta guvernare cu intentia de a face joc dublu. Suntem disciplinati, suntem consecventi si loiali acestui parteneriat. Nu este vorba de PD-L, ci de un Parteneriat pentru Romania.

Avem alegeri prezidentiale. Daca crede cineva ca PSD nu-si pune un candidat inseamna ca nu a inteles nimic din politica. Adevaratul obiectiv pentru noi este traversarea crizei", a spus presedintele PSD.

Despre Guvernul Boc, Geoana sustine ca si-a inceput mandatul cu intentii bune. Asadar, spune Mircea Geoana, obiectivul Ordonantei 230/2008 privind eliminarea cumulului pensiilor cu salariile, a fost eliminarea cumulararii a sute de milioane de lei vechi.

"Guvernul Boc este la inceput si nu trebuie demolat (...) Cu mai multa atentie, poate ca s-ar fi putut evita situatii sensibile. Sunt convins ca in procesul legislativ vom putea fi corecti", a adaugat pliderul rosilor.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
#Mircea Geoana, #Gabriel Oprea, #Liviu Dragnea, #mazilire Oprea, #lectie cazul Oprea , #PSD