Geoana: Romania nu poate accepta restrictionarea fortei de munca in UE

Marti, 20 August 2013, ora 20:27
2362 citiri
Geoana: Romania nu poate accepta restrictionarea fortei de munca in UE
Foto: Arhiva

Mircea Geoana a reactionat la propunerea ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher, care cere limitarea libertatii de circulatie a lucratorilor din Estul Europei in Uniunea Europeana.

"Romania trebuie sa combata ferm orice incercare de limitare a libertatii circulatiei fortei de munca in Europa. Este datoria noastra fata de cei peste doua miloane de romani aflati la munca in strainatate", a declarat Mircea Geoana potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Mircea Geoana a tinut sa sublinieze faptul ca o ambalare a acestui mesaj intr-o preocupare pentru bunastarea imigrantilor este de fapt o lovitura in libertatea circulatiei fortei de munca.

"Camuflarea acestei propuneri sub forma unei critici la adresa exploatarii fortei de munca ieftine, care ar provoca diferente salariale mari nu poate ascunde faptul ca masura instituirii unui Cod de Alerta are rolul de a lovi in libertatea circulatiei fortei de munca.

O preocupare onesta fata de problema exploatarii fortei de munca provenita din state mai putin avute ale Uniunii Europene ar trebui sa determine masuri legislative care sa imbunatateasca tratamentul aplicat muncitorilor migranti legali, iar nu Coduri de Alerta care au darul de a provoca isterie la nivelul unei populatii europene deja suficient de "alertata" de provocarile extremistilor de dreapta", a mai declarat Mircea Geoana.

Un ministru olandez vrea limitarea circulatiei muncitorilor din Est. Marinescu il acuza ca instiga la ura

In calitate de senator al Romaniei, Mircea Geoana a declarat ca face un apel catre Comisia Europeana pentru a cere o pozitie publica pe aceasta tema.

"De asemenea, in calitate de senator al Romaniei, adresez un apel Comisiei Europene sa dezavueze orice initiative de acest tip care lovesc intr-unul din pilonii comunitatii europene.

In acest sens, voi trimite o scrisoare Comisarului pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, domnul Laszlo Andor, si Comisarului pentru Justitie, Drepturi fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding, pentru a lua o pozitie publica pe acest subiect", a mai transmis Mircea Geoana prin comunicatul de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Geoana Olanda munca imigranti restrictii , #PSD