Geoana: Schimbarea Basescu-Boc ar fi cea buna veste de la caderea lui Ceausescu

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 21:17
3572 citiri
Geoana: Schimbarea Basescu-Boc ar fi cea buna veste de la caderea lui Ceausescu

In aceasta toamna si iarna tensiunea va creste si vor fi manifestatii sociale complexe, cu reverberatii politice, este de parere fostul lider PSD, Mircea Geoana.

"Cred ca a permite alti cativa ani cu acelasi regim politic si solutii economice si sociale, cu viziune ingusta si indiferenta fata de necazurile omanilor este un fel de sadism.

Nu spun ca Opozitia are solutii miracol. Am avut cinci ani de crestere fara dezvoltare si ne asteapta cinci ani de indatorare fara dezvoltare. Solutia de schimbare a lui Basescu-Boc ar fi cea buna veste de la caderea lui Ceausescu", a precizat seful Senatului, marti seara, la Antena 3.

Din punctul sau de vedere, experienta Iohannis este una pozitiva, desi este constient ca acesta nu va mai intra in astfel de jocuri politice.

Va fi o competitie pe rupte intre PNL si PSD, in anii urmatori

"Ar fi o greseala pentru Opozitie sa creada ca nemultmirea parlamentarilor Puterii va forma o majoritate stabila. Eu cred ca experienta Iohannis reprezinta o experienta pozitiva. Domnul Iohannis nu cred ca mai intra intr-un astfel de exercitiu acum. Liderii PSD. PNL si PC pot gasi o solutie undeva in primavara viitoare si sa ne gandim la alegeri anticipate.

Este normal ca PSD, PNL si PC sa aiba o strategie individuala pentru prezidentiale. PNL este un partid autentinc de dreapta, PSD de stranga, suntem diferiti, dar avem acum un scop tactic comun, care se numeste indepartarea acestui regim de la putere. Va fi insa o competitie pe rupte intre PNL si PSD, in anii urmatori", a continuat Geoana.

Totodata, Geoana il acuza pe seful statului ca nu stie sa imparta puterea. "Nu il vad impartind puterea cu cineva. Eu constat ca, bucata cu bucata, controlul asupra guvernarii este tot mai mult in mana extrem de hotarata a actualului presedinte si nu ii va da drumul. In politica, in momentul in care incepi sa mirosi ca lasi o dara de sange incep sa sara toti pe tine. Aceasta este si logica domului Basescu. In logica mea, daca mai lasi din putere, lasi si pe altii sa creasca", considera seful Senatului.

Potrivit cercetarilor facute de Geoana, aceasta perioada este cea mai nefasta din istoria tarii, daca tinem cont de puterea de cumparare a romanilor.

"Nu e treaba mea sa comentez fiecare gest sau vorba aruncata pe geamul Loganului de domnul Basescu, ci de a-i ajuta pe cei din Opozitie sa se adune. Noi am mai trecut prin crize, cu seceta, cu foamete, in anii '80 cand a inebunit fostul dictator al Romaniei, dar m-am uitat pe statistici de natura istorica si niciodata in istoria acestei tari nu am asistat la o scadere de 40 la suta a puterii de cumpararea a profesorilor din Romania, intr-o singura decizie", sustine acesta.

In ceea ce priveste decizia presedintelui de a renunta la a mai fi escortat de politia rutiera, Geoana sustine ca este "o chestiune puerila".

"Nu poti sa spui ca nu au dreptul sa protesteze. Sunt functionari publici. Cred insa ca trivializarea limbajului public reprezinta un imens risc de adancire in mocirla. Si daca de la lideri politici ai mesaje murdare. Este momentul ca romanul sa faca distinctia intre un limbaj simpatic cu un limbaj mai pe intelesul romanului si unul care are un limbaj mai vulgar", a conchis acesta.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#schimbare Basescu, #schimbare Boc, #cadere Ceausescu , #PSD
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Iese Geona sa ne spuna el suit pe toace si pe... centurii (!!!) sa ne spuna cu aere de Nostradamus si figuri de calu' popii ceea ce noi nu razbim singuri : ce va fi va fi si ce-a fost o mai tot fi ! Inteleptul din pustie ? As ! Inteleptul pe pustie !