Geoana scoate "amazoanele" la inaintare pentru europarlamentare

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 09:14
2120 citiri

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca acela care crede ca PSD nu are ca tinta sa-si instaleze un presedinte la Cotroceni nu stie politica si ca tinta pentru europarlamentare este de 15 social-democrati, jumatate femei.

"Cine ar fi crezut sau suspectat PSD ca nu va avea tinta cucerirea Palatul Cotroceni si instalarea unui social-democrat in decembrie anul viitor la Cotroceni, inseamna ca nu cunoaste PSD sau nu cunoaste politica", a spus liderul social-democrat, la comitetul executiv al organizatiei de femei social-democrate, informeaza Newsin.

El a adaugat ca PSD isi propune sa castige si alegerile europarlamentare si ca tinta este de 15 posturi in PE. Geoana le-a promis femeilor pesediste ca, la europarlamentare, 50% din candidatii de pe locuri eligibile vor fi doamne.

"Sunt absolut hotarat sa abordam aceasta borna de echitate intre barbati si femei. Mai mult, cred ca putem sa stabilim fara ezitare obiectivul nostru - 15 pentru Romania, 15 social-democrati, barbati si femei. Acesta este targetul nostru electoral", a adaugat el.

Liderul PSD s-a lansat apoi intr-o pledoarie pentru apararea celor vulnerabili in fata crizei. Geoana a spus ca nu i se pare normal ca afaceristii straini care s-au imbogatit in vremurile bune ale economiei sa impinga acum Romania spre un acord cu FMI, pe care sa-l plateasca inclusiv cei mai saraci.

"A aparut acest termen de impartire a poverii, in care cei din Occident, care au facut profituri importante in Romania in vremuri mai prospere, care imping acum Romania catre un acord cu FMI pentru a face burden-sharing, sa impartim vremurile grele in conditii echilibrate, asa cum ei au luat toate profiturile in vremuri mai instarite", a criticat presedintele Senatului.

El a promis ca PSD, ca partid la putere, va face tot posibilul ca aceasta criza sa nu determine ca povara sa fie platita in principal "de cei si cele mai vulnerabili in societate".

Rovana Plumb: Actuala criza este cauzata de "barbatii cu multi bani"

Pe acelasi ton a vorbit si presedintele organizatiei de femei a PSD, Rovana Plumb. Ea a spus ca actuala criza este cauzata de "barbatii cu multi bani care si-au batut joc", iar acum femeile prost platite inainte de perioada de criza sunt acum date afara.

Ea a relatat o gluma publicata recent in "The Guardian" care se intreba daca Banca Lehman Brothers ar fi dat faliment daca s-ar fi numit Lehmans Sisters si daca depresia financiara ar mai fi avut loc daca managerii de top ar fi fost femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Mircea Geoana, #PSD femei, #europarlamentari PSD, #alegeri prezidentiale 2009 , #PSD