Geoana: Se incearca dezbinarea acestui partid! Va cer sa stam uniti! (Video)

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 15:02
2001 citiri
Geoana: Se incearca dezbinarea acestui partid! Va cer sa stam uniti! (Video)

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a tinut un discurs inflacarat de la tribuna Congresului PSD, reamintind ca este cel care a reusit sa coalizeze in jurul sau majoritati si avertizand ca se incearca destramarea partidului si indepartarea sa de la sefia Senatului de catre PD-L si Traian Basescu.

"Buna ziua, dragii mei prieteni, democratia este buna, dar are si defecte! Acel scaun care este liber acum la prezidiu, nu reprezinta pentru mine o miza in sine, ci reprezinta locul din care putem impreuna sa facem in continuare lucruri bune pentru aceasta tara", si-a inceput Geoana discursul.

El le-a cerut tuturor celor care "au intrat in aceasta cursa cu ganduri bune" sa jure ca "niciunul dintre noi nu vom folosi acest congres ca un pretext pentru a sparge partidul, suntem cu totii copiii acestui partid!".

Mircea Geoana a dorit sa dea o replica celor ca l-au acuzat ca a pierdut alegerile prezidentiale. "Nu toate lumea a tras asa cum s-a putut trage in aceasta campanie prezidentiala(...) Mi-as fi dorit, Radule, sa castigati alegerile la Constanta, ca daca castigati, poate castigam alegerile prezidentiale", i-a reprosat Geoana lui Radu Mazare.

"Suntem intr-un moment foarte complicat, in care vorbele despre fractionarea partidului sunt la ordinea zilei, dar la fel ca in 2005, cand am reusit cu diplomatie, cu calm, sa ii tin pe toti liderii impreuna, indiferent de votul vostru pe care il voi respecta, indiferent de discutii, personalitatile marcante ale acestui partid, Ion Iliescu, Adrian Nastase, vor face parte din galeria personalitatilor acestui partid, asa cum si eu, astazi sau maine, ca asta este viata, sa pot contribui la aceasta galerie!", a mai declarat Geoana.

Liderul PSD a avertizat ca "adversarii, de la Cotroceni de la Guvern, incurajeaza dezbinarea acestui partid, se promit bani. Se incearca dezbinarea acestui partid! Va cer sa stam uniti, sa stam uniti, sa stam uniti!".

"Astazi suntem la 35% fara sa facem nimic! Modul in care se degradeaza puterea lui Boc si Basescu este extraordinar de rapida(...) Daca aceasta lege a pensiilor intra in Parlament, depunem motiune de cenzura si va cer tuturor sa iesim la lupta!", a adaugat actualul lider PSD.

Geoana a cerut tuturor membrilor PSD sa incheie disputele interne odata Congresul, indiferent cine va castiga, avertizand ca PD-L urmareste inlocuirea lui si de la sefia Senatului, "ultima reduta a PSD".

"S-ar putea ca actualul mandat prezidential sa nu dureze 5 ani si au nevoie de cineva docil, ascultator, sa il tina in lesa. Cu voie sau fara voie, unii dintre noi sunt in acest joc", a avertizat Mircea Geoana.

El a vorbit si despre capacitatea sa de a aduna in jurul lui majoritati, cum s-a intamplat la prezidentiale, in conditiile in care in 2012 va fi nevoie de astfel de aliante pentru a indeparta actuala putere din conducerile locale si de la Guvern.

In incheiere, Mircea Geoana a cerut tuturor celor prezenti ca indiferent de rezultatul acestor alegeri "diseara, sa iesim de aici cu o singura pancarta pe care sa scrie: PSD".

"Dumnezeu e acolo sus si nu si-a indepartat privirea de la noi! Va iubesc, va pretuiesc!", a incheiat Geoana apoteotic.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Geoana discurs Congres, #Geoana inlocuire sefie Senat, #congres PSD 2010 , #PSD