Geoana se teme de un megapartid prezidential si acuza prigoana alesilor PSD

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 21:09
1556 citiri
Geoana se teme de un megapartid prezidential si acuza prigoana alesilor PSD
Foto: Antena3

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, luni, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, ca se duce o campanie impotriva alesilor locali social-democrati in incercarea de a atrage cat mai multi dintre ei in PD-L, dorindu-se, astfel, crearea unui "megapartid prezidential".

"Suntem extrem de indignati! Exista o prigoana nemaintalnita la adresa alesilor locali si a acelora care ne reprezinta si ne simpatizeaza in intreaga tara. Se incearca crearea unui megapartid prezidential si slabirea Opozitiei in Romania. Este total inacceptabil! Suntem indignati de modul in care sunt tratati oameni care au fost alesi democratic de cetatenii Romaniei", a spus Geoana.

Suntem impotriva aruncarii in strada a sute de mii de bugetari

El a mai spus ca PSD va fi in continuare ferm in "lupta impotriva camarilei portocalii" si impotriva masurilor anuntate de guvern: inghetarea salariilor mici si pensiilor si "aruncarea in strada a sute de mii de bugetari".

"Consideram ca, in acest moment dificil pentru tara si pentru toti romanii, principala prioritate a partidului nostru este solidarizarea si sprijinirea celor afectati de criza, care se lupta pentru pastrarea locurilor de munca si care lupta cu o saracie care se adanceste pe zi ce trece. Vom fi in continuare extrem de fermi in lupta impotriva camarilei portocalii si a clientelei politice.

Nu putem fi de acord cu inghetarea pensiilor, cu inghetarea salariilor mici, cu scaderea punctului de pensie. Bugetul pe care actuala putere l-a impus in Parlament nu reprezinta o solutie corecta. Suntem impotriva aruncarii in strada a sute de mii de angajati din sistemul bugetar. Vor fi trimsi in somaj dascalii de la tara, cadre medicale de care ne plangem ca avem atata nevoie, functionari publici competenti. Sa facem un front comun pentru a impiedica o actiune obtuza, primitiva a puterii!", a indemnat Geoana.

Sa inghetam preturile la utilitati

Totodata, acesta a precizat ca PSD va cere Guvernului Boc inghetarea preturilor utilitatilor in anul 2010.

"Din punct de vedere social, solicitam Guvernului Boc inghetarea pretului la utilitati publice in 2010. Nu consideram ca este corect ca pensionarilor si salariatilor cu venituri modeste sa le fie impusa aceasta majorare", a mai spus liderul social-democrat.

Geoana crede ca se impune adoptarea unui cod electoral pentru a putea fi protejat si securizat votul cetateanului si a nu mai exista niciun fel de suspiciuni cu referire la desfasurarea alegerilor din Romania.

"Am facut o analiaa extrem de serioasa cu privire la situatia democratiei romanesti. Suntem ingrijorati de derapajele democratice din tara noastra. Se incearca consfintirea unui singur personaj. Consideram ca avem nevoie de un cod electoral inclusiv prin gasirea de metode de securizare a votului cetateanului roman. Prea muti bani aruncati, prea multe suspiciuni...", a mai spus Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana PSD, #megapartid prezidential PDL, #inghetare pensii salarii, #inghetare preturi utilitati 2010, #disponibilizari bugetari , #PSD