Geoana spune ca nu stie de demisia lui Oprea de la sefia PSD Ilfov

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 13:33
692 citiri
Geoana spune ca nu stie de demisia lui Oprea de la sefia PSD Ilfov

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca nu stie nimic despre demisia liderului PSD Ilfov, ministrul demisionar al Internelor, Gabriel Oprea.

Intrebat daca Oprea si-a dat demisia, Geoana a raspuns: "Nu stiu, dar deciziile noastre sunt cu aplicare imediata, vom actiona in consecinta", informeaza NewsIn.

Potrivit unor reprezentanti ai organizatiei PSD Ilfov, Gabriel Oprea i-a trimis in cursul zilei de marti demisia lui Mircea Geoana, motivand ca este "un gest de onoare si demnitate" sa renunte si la sefia filialei dupa ce i-a fost retras sprijinul politic.

"Luand act de decizia BPN de a-mi retrage sprijinul politic pentru functia de ministru, consider ca este un gest de onoare, demnitate si de respect fata de membrii PSD Ilfov sa demisionez din functia de presedintre al PSD Ilfov", si-a motivat Oprea demisia din functia de presedinte al organizatiei PSD Ilfov.

Ministrul Internelor, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca demisioneaza din functia de ministru al Administratiei si Internelor, afirmand ca a "deranjat" prin numirile propuse la MAI."Numirile pe care le-am facut au determinat retragerea sprijinului politic si excluderea", a afirmat Oprea.

El a mai spus ca nu a acceptat functia de ministru pentru ca "sa plimb mapa sau sa fiu un ministru marioneta" si ca nu a acceptat si nu va accepta niciodata sa fie un ministru care actioneaza cum ii dicteaza grupurile de interese. "Nu am inteles sa cedez presiunilor exercitate pentru impunerea anumitor persoane pe functii in acest minister", a spus el.

El a precizat ca a vrut sa conduca ministerul in "spirit national" si ca nu a dorit sa fie marioneta unui grup. "Nu am fost lasat sa imi indeplinesc mandatul, motiv pentru care am demisionat", a afirmat Oprea, care a precizat ca nu a actionat in afara politicii de partid.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Geoana Oprea demisie, #Oprea PSD Ilfov , #PSD