Geoana: Sunt extrem de neplacut surprins de maniera aceasta stalinista de a se proceda

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 16:32
2288 citiri
Geoana: Sunt extrem de neplacut surprins de maniera aceasta stalinista de a se proceda
Foto: Arhiva

Dupa ce presedintele Comisiei de Arbitraj a PSD, Dan Sova, a declarat, duminica, ca forul pe care-l conduce va propune Comitetului National Executiv al partidului excluderea lui Mircea Geoana din PSD, seful Senatului a tinut sa declare ca decizia a fost una previzibila, pentru ca toti cei in cauza - numindu-i aici pe Ponta si Sova - se autopronuntasera.

Comisia de Integritate propune excluderea lui Geoana din PSD LIVE

"Faptul ca si Sova si Ponta s-au antepronuntat cu privire la solutie si au vorbit cu gura plina e o forma de influentare a acestei decizii", a spus el. "Eu sunt extrem de neplacut surprins de maniera aceasta stalinista de a se proceda", a declarat Mircea Geoana, la Realitatea TV, sustinand ca el a venit cu "cu buna credinta" la comisie, insa ca sedinta se desfasurase in lipsa sa.

"Le-a fost frica sa aiba (membrilor comisiei, n. red.) o intalnire cu mine, altfel nu pot sa-mi explic aceasta temere de a fi avut o conversatie cu mine", a afirmat seful Senatului.

Dan Sova, presedintele Comisiei de Arbitraj a PSD, declarase anterior ca Mircea Geoana a fost invitat sa fie de fata cand s-a votat, insa ca acesta "nu ne-a remis niciun comunicat". "Mesajele nu se transmit prin tv, ci direct Comisiei", a mai spus Sova, facand aluzie la modalitatea in care Mircea Geoana a raspuns invitatiei.

"Nu am primit nicio confirmare ca va veni", a intarit Sova. "In loc sa faca o conferinta la Senat si pe scarile partidului, ar fi facut bine sa vina la Comisie", a mai declarat duminica Sova.

Dan Sova: Propunerea de excludere a lui Geoana, inaintata CEx

Insa Mircea Geoana nu e de aceeasi parere, el sustinand ca fusese invitat pentru ora 14:15 si chiar a venit mai devreme. "A fost o fortare si o impunere a unei decizii dinainte stabilite", a explicat el. In plus, a mai adaugat el, decizia comisiei e doar o recomandare.

Totusi, Mircea Geoana a tinut sa remarce ca intelege pozitia unora dintre colegii din Comisia de Integritate. Cu toate acestea, el a vrut sa scoata in evidenta faptul ca nu e dusmanul acestui partid, e un aliat.

"Am incercat sa dezescaladez scandalul printr-o voce calma (...). N-am sa fiu eu cel care sa faca rau acestui partid, tonul meu va fi in continuare calm", a promis el. Daca as intra in acest joc, escaladarea tonului ar face un rau imens", a explicat pesedistul.

"Acesta nu e PSD pe care il cunosc eu!"

Mircea Geoana a tinut sa adauge ca drumul sau este in continuare in partid, specificand ca in niciun caz nu este legat de PDL. "Trebuie gasita o solutie de a merge mai departe impreuna", si-a exprimat el increderea, exclamand ca "acesta nu e PSD pe care il cunosc eu - niciodata nu s-au facut asemenea discutii in absenta". Geoana a tinut sa remarce ca excluderea sa risca sa produca efecte de domino in partid.

Dupa parerea sa, "instabilitatea la PSD se transforma in instabilitate la USL", situatie care face bine doar actualei puteri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mircea geoana excludere psd, #mircea geoana exclus psd , #PSD