Geoana: Sunt o personalitate marcanta a PSD

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 19:57
3917 citiri
Geoana: Sunt o personalitate marcanta a PSD
Foto:blogmaniaiasi.com

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a declarat ca el, Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt personalitatile marcante ale acestui partid si ca formatiunea social-democrata pierde prin faptul ca acestea nu sunt folosite mai bine.

"Niciodata in partid nu a existat o politica de abandonare a ceea ce inseamna numele grele. Domnul Iliescu, domnul Nastase si eu suntem in acest moment personalitatile marcante ale acestui partid si tine de domnul Ponta sa gestioneze relatia cu aceste resurse ale PSD", a spus Mircea Geoana in cadrul unei emisiuni la Europa FM.

Presedintele Senatului s-a mai aratat de parere ca unul dintre motivele pentru care PSD nu a crescut mai mult e ca nu s-au gestionat mai bine relatiile dintre liderii importanti, facand in special aluzie la faptul ca este dat la o parte, in ciuda faptului ca a luat peste 5 milioane de voturi la ultimele alegeri prezidentiale.

"E pacat ca cineva care a luat peste 50 de milioane de voturi sa fie tratat ca o resursa pe care sa nu o utilizezi. (...)Cand vorbeste Iliescu, Geoana, Nastase, trebuie ascultat", a mai declarat Geoana.

Scrisoarea, un gest bolsevic

Referindu-se la scrisoarea deschisa din PSD in care era acuzat de minciuna si lipsa de onoare pentru ca a spus ca Victor Ponta l-a indemnat sa minta in legatura cu vizita la Vintu, Geoana a caracterizat-o drept "un gest bolsevic".

"Am fost surprins de reactia complet violenta si deplasata intr-o scrisoare, mai ales ca mai mult de jumatate din semnatari nu au semnat, nu cunosteau continutul. Ceea ce s-a adus in discutie a fost demontat de actori si martori ocular. Cele 2 acuze care ma deranjeaza: acuzatia ca as intretine o relatie cu conservatorii si liberalii si ca faptul ca raman la conducerea Senatului ar fi un semnal tacit de la Cotroceni. Cred ca e un gest blosevic sa spui ca un fost presedinte al partidului lucreaza la ruperea partidului. Mi se pare ca acest tip de mizerii care sunt ventilate, daca sunt surse din partid, nu intoxicari de presa", mai spune fostul candidat la prezidentiale.

Geoana a spus ca postarea sa pe blog, care a declansat scandalul, a venit din nevoia umana de a clarifica anumite chestiuni.

"La un an de zile dupa aceste intamplari, aveam nevoia de a ma elibera de un subiect care ma framanta", a spus Geoana, care s-a mai aratat de parere ca tensiunea provocata e una contraproductiva.

PSD risca izolarea

Fostul lider social-democrat s-a declarat in favoarea unui parteneriat strategic cu PNL si a considerat ca actuala conducere a PSD greseste in relatia cu liberalii si conservatorii, riscand sa sa trezeasca izolat pe scena politica.

"Partenerul natural sunt liberalii. Cu liberalii e cea mai buna formula, am demonstrat-o in 2009. Ceea ce spun si am sa repet e ca daca pana la inceputul sesiunii viitoare, Opozitia nu va reusi sa ajunga printr-un nou proiect la guvernare, masina de fraudare a PD-L va castiga si in 2012", a spus Geoana.

El s-a mai aratat de parere ca apropierea Partidului Conservator de Partidul National Liberal e un semn al trendului ascendent al liberalilor si un semn ca PSD greseste in relatia cu ei.

"In acest moment, asistam la foarte mare mutatie. E firesc ca PC sa se pozitioneze mai avantajos. Racirea relatiei cu PSD poate fi pusa pe seama abordarii diferite a noii conduceri, sau poate conservatorii simt ca liberalii, care sunt pe un trendd ascendant, sunt mai apropiati. Este evident un pariu ideologic pe care conservatorii l-au jucat cu mai mult accent social sau liberal, in functie de realitati".

Geoana crede ca, in acest ritm, PSD risca sa fie izolat pe scena politica, mai ales ca PD-L da semen de revigorare si s-ar putea apropia de PNL.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Mircea Geoana, #Geoana PSD, #Geoana scrisoare deschisa, #Geoana atacuri PSD , #PSD