Geoana sustine ca el fost cel care a venit cu "solutia" Predoiu la Justitie

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 11:48
1658 citiri
Geoana sustine ca el fost cel care a venit cu "solutia" Predoiu la Justitie

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca el a fost cel care a avansat propunerea de a-l mentine pe Catalin Predoiu in fruntea Ministerului Justitiei.

Invitat in direct la Realitatea TV, Geoana a afirmat ca s-a consultat pe aceasta tema cu premierul desemnat, Emil Boc, in ultimele 2-3 zile, sustinand opinia potrivit careia Predoiu ar fi cea mai buna solutie pentru rezolvarea acestui impas intervenit intre cele doua partide.

Tot liderul PSD ar fi fost si cel care a discutat personal cu Predoiu, cu care ar fi avut vineri seara "o discutie telefonica decisiva, prelungita, lunga si serioasa".

Totodata, liderul PSD a afirmat ca a ajuns sa il cunoasca "relativ bine" pe actualul si viitorul ministru al Justitiei, cu care a transat inclusiv problema "independentei politice".

"I-am spus ca o conditie clara este sa vina ca independent", a declarat Mircea Geoana, refuzand insa sa explice modul in care se va ajunge la aceasta independenta, tinand cont ca Predoiu este membru PNL, partid din partea caruia a si candidat la alegerile din 30 noiembrie.

"Chestiunea cu PNL nu mai e problema mea", a spus Geoana, lasand oarecum deschisa si o portita pentru ministrul Justitiei, mai precis solutia autosuspendarii. "Pe perioada mandatului trebuie sa fie cel putin pe o forma de autosuspendare", a declarat Mircea Geoana, care a continuat cu aprecierile la adresa lui Predoiu despre care a spus ca "are o reputatie buna", este "bine apreciat la Bruxelles", fiind "profesionistul de care avem nevoie".

La final, Mircea Geoana a dezvaluit ca nu au existat consultari directe cu presedintele Traian Basescu pe acest subiect. "Am facut o consultare numai cu Emil Boc, dar presedintele evident a fost de acord, daca s-a ajuns la o asemenea solutie", a subliniat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Catalin Predoiu, #ministru Justitie, #Mircea Geoana , #PSD
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Are dreptate COSMONAUTUL ei împreună cu PNL= 322 au REPREZENTAT CONTRA-REFORMA în justiţie REFORMA era apanajul PARTIDULUI PREZIDENŢIAL