Geoana sustine ca intalnirea din Sinaia e nestatutara daca se va discuta despre el (Video)

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 15:27
1211 citiri
Geoana sustine ca intalnirea din Sinaia e nestatutara daca se va discuta despre el (Video)
Foto: adevarul.ro

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca intalnirea mai multor lideri ai PSD de la Sinaia este una "informala" si prin urmare, nestatutara, in care nu se poate discuta decat tema pentru care a fost convocata, si anume strategia formatiunii.

Geoana a fost intrebat ce parere are despre zvonurile potrivit carora liderii PSD intentioneaza sa-l sanctioneze pentru declaratiile impotriva lui Victor Ponta, in cadrul sedintei informale care are loc la Sinaia.

"Sunt absolut convins ca acest partid functioneaza dupa Statut, deci intalnirea de la Sinaia este o intalnire informala, care nu are valoare de sedinta statutara de Birou Permanent si este in afara Statutului si in afara cadrului acestei intalniri sa se discute orice altceva decat subiectul pentru care a fost convocata. Inteleg ca este vorba de strategia partidului pentru perioada urmatoare", a sustinut Geoana, precizand ca nu a fost invitat la aceasta intalnire.

"Daca se va continua cu razboaie false si a caror finalitate nu o inteleg, vom continua sa dam posibilitatea celor care nu ne sunt prieteni, si inclusiv publicului nostru, care are incredere in PSD, sa vada un anumit de razboi de putere pe care eu nu-l inteleg si pe care nu-l incurajez.

Sunt absolut convins ca luciditatea si interesul general al partidului vor predomina, vreau sa-i spun inca o data ca tot ceea ce am spus cu privire la alegerile de acum un an de zile este perfect adevarat si sunt chestiuni care sunt probate inclusiv de martori oculari acolo unde a fost cazul", a declarat pesedistul.

Liderii PSD se intalnesc miercuri la pranz, in cadru informal, la Sinaia pentru a discuta strategia pentru perioada urmatoare, un alt subiect putand fi afirmatiile recente ale lui Mircea Geoana despre campania din 2009 si despre Victor Ponta, potrivit unor surse din PSD.

Inregistrarea video prin care Mircea Geoana sugereaza ca a fost sfatuit prost de Victor Ponta in campanie sau in care il critica pe actualul sef al PSD ca nu vrea sa candideze la prezidentiale a starnit agitatie in PSD.

Geoana a mai inaintat si o scrisoare parlamentarilor PSD in care face o analiza a situatiei politice actuale. Fostul contracandidat al lui Traian Basescu nu a ramas fara replica, astfel ca mai multi lideri PSD, atat centrali cat si din teritoriu, i-au transmis marti o scrisoare deschisa lui Mircea Geoana in care il critica pentru interviul prezentat luni pe blogul personal.

Geoana, amenintat de pesedisti cu debarcarea din partid?

"Ce jocuri faceti, domnule Mircea Geoana? In contextul in care agenda publica este dominata de subiecte de o gravitate foarte mare, discutandu-se despre noul buget, despre riscul impozitarii pensiilor mici si despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastra ati transmis niste mesaje absolut suprinzatoare cu privire la campania electorala de anul trecut. Nu doar ca readuceti in atentie un episod de trista amintire si pentru PSD si pentru Romania, dar o faceti intr-o maniera care nu va face deloc cinste", se arata in scrisoare.

De notat ca documentul este semnat de parlamentari, europarlamentari si foarte putini sefi de filiala. Printre sefii de organizatie care au semnat scrisoarea se numara Viorel Hrebenciuc, Radu Moldovan, Adrian Duicu, Ion Mocioalca, Mircea Dusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mircea Geoana PSD, #intalnire lideri Sinaia , #PSD