Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana vrea sa amane marirea pensiilor pentru demnitari

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 16:22
1468 citiri
Geoana vrea sa amane marirea pensiilor pentru demnitari

Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca masura majorarii salariilor si a pensiilor pentru demnitari trebuie inghetata pana dupa alegeri.

Liderul PSD a mai spus, vineri, ca viitorul Legislativ ar urma sa trateze, "in ansamblu, problema sistemului de pensii", transmite Pro Tv.

O majorare a acestora, care poate ajunge pana la 2.000 de lei, a fost aprobata intr-o sedinta a celor doua camere, in 24 septembrie, printr-o hotarare care a fost publicata marti in Monitorul Oficial.

Majorarea a fost votata in unanimitate in cerc restrans, intr-o sedinta a conducerii celor doua camere.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Norica Nicolai, a precizat ca nu este vorba despre o majorare a pensiilor, ci de o adaptare a normelor metodologice de calcul al pensiei in raport cu succesiunea de legi, pentru ca Legea 96 cu privire la statutul parlamentarului face referire, in ceea ce priveste pensia, la Legea 303 care reglementeaza statutul magistratilor.

Or, in acest act normativ, prin OUG 100, Guvernul a modificat modul de calcul al pensiei magistratilor, luand in calcul numai veniturile realizate pe ultima luna", sustine Norica Nicolai.

Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vești bune pentru pensionari. Banii pe luna mai vor veni în avans
Vine minivacanța de 1 mai și Paște, iar pensionarii se întreabă deja ce se va întâmpla cu drepturile lor financiare. Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, 25 aprilie, ca plata...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Mircea Geoana, #PSD, #salariu, #pensie, #majorare, #lege, #alegeri primarie , #PSD