Igas: Pentru PSD, Mircea Geoana este mai presus decat Dumnezeu

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 14:48
1893 citiri
Igas: Pentru PSD, Mircea Geoana este mai presus decat Dumnezeu
foto: Antena 3

Liderul senatorilor PD-L, Traian Igas, a declarat miercuri ca partidul sau va merge pana la capat cu solicitarea de a-l schimba pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, pe care o considera regulamentara si constitutionala.

Igas sustine ca Mircea Geoana a incalcat din nou regulamentul Senatului, miercuri, cand a decis inchiderea sedintei in care senatorii PD-L au incercat sa introduca pe ordinea de zi solicitarea de suspendare din functia pe care o detine.

"Geoana a incalcat din nou regulamentul nostru si o persoana care abuzeaza de pozitia pe care o are va trebui sa raspunda pentru faptele sale. (...) In interpretarea PSD, Mircea Geoana este mai presus decat Dumnezeu, nimeni nu poate sa-i faca nimic, indiferent de abuzurile pe care le face", a declarat Traian Igas.

Liderul senatorilor PD-L sustine ca grupul sau nu doreste blocarea lucrarilor din Senat si il acuza tot pe Mircea Geoana de crearea acestei situatii.

"Noi nu vrem sa blocam lucrarile in Senat, vrem sa legiferam, dar dupa cum vedeti presedintele de sedinta a blocat astazi activitatea noastra in Senat", spune Igas.

Mai mult, Traian Igas sutine ca PD-L nu are motive sa ceara avizul Curtii Constitutionale, precizand ca soliciatrea de schimbare din functie a lui Mircea Geoana respecta atat Regulamentul Senatului cat si Constitutia Romaniei.

"Nu avem de ce sa apelam la Curtea Constitutionala, pentru ca toate documentele depuse la Biroul Permanent respecta Constitutia si Regulamentul Senatului", a mai spus Traian Igas, precizand ca cei care se opun schimbarii lui Mircea Geoana ar trebui intai sa aprobe aceasta solicitare pe ordinea de zi, pentru a putea fi dezbatuta.

"Noptile ce urmeaza vor fi un sfetnic bun pentru colegii din PSD si PNL si (acestia) vor accepta in Biroul Permanent solicitarea noastra (...) Poate cei sapte colegii care au votat respingerea (solicitarii) se vor razgandi", conchide liderul senatorilor democrat-liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana PSD Dumnezeu, #schimbare Mircea Geoana Senat, #PDL schimbare Geoana , #PSD