"Logodna" intre PNL si PSD, fara Geoana

Luni, 10 Martie 2008, ora 13:16
5357 citiri
"Logodna" intre PNL si PSD, fara Geoana

Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, in secret, cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, in absenta lui Mircea Geoana, pentru a pune la cale un viitor politic comun. Asa cum era de asteptat, evenimentul de vineri seara nu a fost bine primit de toti pesedistii. Cei doi social democrati l-au asigurat pe Tariceanu ca Guvernul nu se va prabusi in urma unei motiuni de cenzura, au declarat surse parlamentare citate de Ziua. Din tabara liberala, la intalnire au fost convocati Ludovic Orban si Dan Motreanu.

"Alegerile anticipate reprezinta un simplu balon de sapun", ar fi comentat Iliescu, potrivit surselor. Fostii presedinti ai PSD nu au avut acordul lui Geoana pentru a purta negocieri cu liderii PNL.

Liberalii au fost incantati sa poarte discutiile in mod direct cu Nastase si Iliescu, contestatari ai presedintelui PSD, inamici declarati ai lui Traian Basescu si sustinatori ai unei apropieri politice de PNL.

Fostul premier a explicat ca o "strategie comuna" PSD-PNL este singura solutie de contracarare a Cotrocenilor si a PD-L. Potrivit surselor, Nastase a insinuat ca eventuala colaborare strategica nu trebuie lasata sub perdeaua anonimatului. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a sustinut, ca si la intalnirile precedente cu social-democratii, ca o oficializare a colaborarii PNL-PSD i-ar aduce considerabile bonusuri electorale presedintelui Traian Basescu, relateaza Ziua.

Se pare ca liderii PNL sunt mai mult decat multumiti de revenirea lui Nastase in structurile de conducere ale PSD deoarece nu pot conta pe Geoana, suspectat ca joaca la doua capete.

"Nastase este mult mai serios decat Geoana in privinta negocierilor. Mircea Geoana una spune si alta face. Tot visand sa devina premier era sa bata palma cu Cotrocenii cand PSD a depus motiune de cenzura, in sesiunea trecuta", a sustinut Orban.

Pe de alta parte, Nastase a preluat fraiele negocierii cu PNL, urmarind si o miza personala: suprimarea sforarului Viorel Hrebenciuc, considerat pana de curand drept prim-negociator al pesedistilor in relatiile cu PNL.

"Dupa venirea lui Iliescu si Nastase in fruntea partidului, PSD va deveni adversarul PD-L. Asta este mesajul principal pe care dorim sa-l transmitem prin aceste intalniri. Ce va iesi pana la urma vom vedea. Ca va fi pact de guvernare sau doar colaborare parlamentara, depinde si ce scor luam fiecare la alegeri", a afirmat un vicepresedinte PSD, citat de aceeasi sursa.

Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, a recunoscut existenta intalnirii dintre Iliescu, Nastase si Tariceanu, precizand ca primii doi au primit mandatul Biroului Permanent National al partidului pentru aceasta convorbire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
#negocieri, #PSD, #PNL, #Geoana, #Tariceanu, #Nastase, #Orban , #PSD