Mircea Geoana: Nu as fi schimbat seful DNA daca ajungeam presedinte

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:39
2116 citiri
Mircea Geoana: Nu as fi schimbat seful DNA daca ajungeam presedinte
Foto: Arhiva

Fostul candidat la presedintie al PSD, Mircea Geoana, dezminte speculatiile potrivit carora daca ar fi castigat alegerile l-ar fi inlocuit pe Daniel Morar de la sefia DNA cu Horia Miclescu, un apropiat al senatorului PSD Catalin Voicu.

Romania libera a publicat miercuri un articol in care se face referire la celebrele transcripturi ale unor convorbiri inregistrate in care Catalin Voicu ii spunea senatorului PSD Alexandru Mazare ca, daca Mircea Geoana va castiga alegerile, va uni DNA cu DIICOT si il va numi sef peste noua institutie pe fostul procuror general adjunct al PNA Horia Miclescu, alintat in acea stenograma cu porecla "Fiara".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Mircea Geoana dezminte aceasta informatie.

"Niciodata nu s-a pus problema ca, in eventualitatea in care as fi castigat alegerile prezidentiale, urma sa schimb seful DNA. In acest sens, va amintesc un fragment dintr-un interviu pe care l-am acordat pe 2 decembrie 2009, cu cateva zile inainte de alegerile prezidentiale. Intrebat de Catalin Tolontan daca il schimb pe Daniel Morar de la sefia DNA in cazul in care ajung presedinte, am raspuns: 'Nu il schimb. Morar are un mandat. Nu am nici un fel de treaba cu Directia Nationala Anticoruptie'", se precizeaza in comunicatul citat.

De asemenea, Mircea Geoana precizeaza ca "de-a lungul vremii si in diferitele calitati pe care le-am detinut, am fost mereu un adept al promovarii oamenilor competenti in functii de raspundere si nu am incurajat acordarea de sinecuri".

In plus, fostul lider PSD afirma ca niciodata nu a fost de acord cu folosirea Justitiei in scopuri politice.

"Nu am fost de acord cu utilizarea dosarelor in lupta politica si nu am fost de acord cu numirea in pozitii de raspundere din sistemul de justitie a unor persoane care doreau sa abuzeze de functia lor pentru scopuri politice. Am fost consecvent acestui principiu si atunci cand eram presedintele unui partid aflat in opozitie si atunci cand eram presedintele unui partid care se afla la guvernare", afirma Geoana.

Horia Miclescu, in prezent unul dintre avocatii judecatorului Florin Costiniu, este la randul sau pus sub urmarire penala de procurorii DNA, fiind acuzat ca, la finalul lui 2009, a ridicat ilegal un sechestru pentru ca interlopul Ion Baboi sa isi recupereze 50.000 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Mircea Geoana DNA, #Geoana schimbare sef DNA, #Geoana Catalin Voicu , #PSD