Mircea Geoana nu crede intr-o alianta cu PNL

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 22:56
2564 citiri

Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat reticent fata de propunerea presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, pentru constituirea unei Aliante Social Liberale intre PSD si PNL, afirmand ca este cale lunga pana la a avea "un construct politic" intre cele doua partide.

"Este evident ca PSD si PNL au un punct de vedere comun cu privire la apararea democratiei si a statului de drept. Este de asemenea adevarat ca avem cateva elemente punctuale in care ne regasim si mai avem in spate o campanie pe care am facut-o umar la umar, aceste lucruri nu se pot sterge usor.

Evident ca in 2012 cand vom avea alegeri, daca nu vor fi anticipate, exista bineinteles si o intentie de colaborare politica pentru acele alegeri. Dar de aici pana la a avea un construct politic este cale lunga si, evident, ca in fiecare dintre cele doua partide se doreste pastrarea identitatii", a spus Geoana.

Voiculescu a trimis, joi, o scrisoare deschisa, in care a aratat necesitatea constituirii unei aliante intre cele doua mari partide din Opozitie, aratand ca aceasta este singura cale pentru ca Romania sa nu mai fie condusa de un singur partid, sau chiar de un singur om.

"Pentru ca PSD si PNL sa nu devina, treptat, doar partide istorice, trebuie formata, in cel mai scurt timp, Alianta Social Liberala, trebuie elaborat un program politic temeinic si trebuie construit un guvern din umbra solid, care, prin contrast, sa demonstreze precaritatea Executivului in functie si sa-i convinga pe romani ca exista alternativa. (...)

Asadar, domnule Diaconescu, domnule Geoana, domnule Mitrea, domnule Nastase, (ordinea este strict alfabetica) va intreb public, ca cetatean roman si coleg de Opozitie, cum vedeti viitorul PSD, al Opozitiei si al democratiei in Romania? Domnule Antonescu, stimati colegi liberali, cum vedeti viitorul PNL, al Opozitiei si al democratiei in Romania?", se arata in scrisoarea deschisa trimisa de Voiculescu.

A.S.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Geoana alianta PSD PNL, #Voiculescu alianta PSD PNL , #PSD