Mircea Geoana: PD-L, PRM si PNG nu vor uninominal

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 11:56
1224 citiri
Mircea Geoana: PD-L, PRM si PNG nu vor uninominal

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, joi, la Craiova, ca PD-L, PRM si PNG-CD comploteaza pentru "intoarcerea la votul pe liste", in conditiile in care "poporul pesedist" doreste vot uninominal.

Liderul social-democrat considera o dovada a complotului anti-uninominal insasi absenta ca si candidat parlamentar a lui Theodor Stolojan, numit de Geoana "un fricos", "un politician al trecutului":

"Sa v-o spun p-aia dreapta, nu inteleg de ce Stolojan nu vrea sa candideze, s-a invatat sa fie listac la Parlamentul European...E nefiresc sa nu dea pieptul in sistemul uninominal cu alegatorii, e semn de teama".

Faptul ca Stolojan nu candideaza la alegerile legislative din noiembrie este vazut de Mircea Geoana ca fiind "recunoasterea complotului PD-L-PRM-PNG, sa se intoarca votul si sa se revina la liste".

"Poporul roman si poporul pesedesit au decis sa fie vot in sistem uninominal. Stolojan, daca are pretentia sa fie premier, sa faca bine sa candideze, altfel ramane un fricos si un politician al trecutului, indiferent de tinuta mai mult sau mai putin sportiva pe care o afiseaza".

Geoana a tinut apoi sa spuna ca, in campania electorala actuala, ar trebui sa se vorbeasca "fara lozinci si fara ascunzisuri" si a denuntat ironic micii, berea si pixurile impartite de partide, uitand de articolele similare distribuite din plin chiar de PSD, in toate campaniile sau de 1 Mai:

"Se vor da, si Guvernul pregateste deja, faina si ulei, pixuri, mici si bere, formatii de muzica populara si usoara. Vor fi iar scandaluri cu rezultatul "Pleaca ai nostri, vin ai nostri".

Mircea Geoana crede ca alegerile din acest an sunt "cele mai importante din istoria democratica de dupa caderea comunismului, pentru ca sunt primele dupa aderarea Romaniei la UE si vor influenta tara nu doar pentru patru ani, ci pentru cateva decenii".

Presedintele PSD a incercat sa creeze cateva dileme pentru alegatorul roman care va trebui sa fie atent la ce varianta politica va alege, apreciind ca a locui intr-o suburbie europeana inseamna a fi cetatean european de rangul doi:

"Romanii trebuie sa aleaga: sau raman in tara lor, sau se vor inghesui in suburbiile europene ca cetateni europeni de rangul doi; sau vor fi mandri cand vor calatori in UE, sau vor fi verificati si rasverificati la granita si amprentati si umiliti in stalele europene".

Mircea Geoana va candida in alegerile parlamentare din noiembrie pentru un post de senator PSD intr-un colegiu din judetul Dolj.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Senatorul Lucian Romaşcanu va fi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ va candida pentru un...
#Geoana, #PSD, #Stolojan , #PSD