Mircea Geoana si Cristi Burci, citati in dosarul "Mita la PSD" (Video)

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 14:02
2919 citiri
Mircea Geoana si Cristi Burci, citati in dosarul "Mita la PSD" (Video)
Foto: Ziare.com/Arhiva

Senatorul Mircea Geoana va fi audiat in calitate de martor, la Curtea de Apel Bucuresti, pe data de 19 februarie, in dosarul in care sunt judecati Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae pentru fapte de coruptie in legatura cu campania electorala a PSD din 2009.

La termenul de joi al procesului, instanta a audiat mai multi martori cu functii de conducere in cadrul Interagro, care au dat detalii despre un contract de cercetare in domeniul constructiilor, semnat intre aceasta companie detinuta de Ioan Niculae si Insomar.

Instanta a stabilit ca pentru urmatorul termen din 19 februarie sa fie citati pentru audiere ca martori Mircea Geoana, cumnatul acestuia Ionut Costea si Cristian Burci. Acest dosar se afla in faza de apel, dupa ce pe 20 noiembrie 2013 Judecatoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae.

Geoana si Hrebenciuc, la tribunal pentru dosarul "mita la PSD"

Alaturi de acestia au mai fost achitati si ceilalti inculpati din dosar, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 11 ianuarie 2012, pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care este si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Ioan Niculae, achitat in dosarul "Mita la PSD" (Video)

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Stenograme in dosarul "Mita la PSD": Niculae si Bunea Stancu negociau conducerea marilor companii

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mircea Geoana audiat Mita PSD, #Geoana audiat campanie prezidentiale PSD , #PSD