Mircea Geoana: Victoria Aliantei PSD-PC este clara

Luni, 16 Iunie 2008, ora 14:31
1392 citiri
Mircea Geoana: Victoria Aliantei PSD-PC este clara

Victoria Aliantei PSD-PC la alegerile locale de anul acesta este una clara, a declarat liderul PSD Mircea Geona, luni, dupa reuniunea PSD-PC pentru a pune la punct strategia pentru perioada urmatoare.

Totodata, Geoana a anuntat un Consiliu National Comun PSD-PC pe data de 11 iulie.

La randul sau, presedintele PC Daniela Popa a analizat rezultatele alegerilor locale si a apreciat ca membrii celor doua partide s-au ajutat reciproc in campanie.

Mircea Geoana si-a exprimat regretul fata de decesul candidatului PSD la Primaria Voinesti, castigator al alegerilor, si a apreciat ca hotararea Biroului Electoral Central ar fi trebuit sa fie una de repetare a votului.

La Voinesti, Primaria a fost castigata de candidatul decedat Neculai Ivascu, insa a fost validat ca primar, prin decizia BEC, contracandidatul sau.

"Nu mi se pare corect. Acolo a fost si un vot politic, pentru PSD, nu numai uninominal. In mod normal, trebuiau reluate alegerile, iar PSD sa-si desemneze un alt candidat. E regretabil ca legislatia electorala nu prezinta reglementari in astfel de cazuri", a declarat seful de campanie a PSD Iasi, Doru Tompea.

Liderii PSD si cei ai PC s-au intalnit, luni, la sediul central al social-democratilor, pentru a stabli componenta delegatiei permanente a aliantei dintre cele doua formatiuni.

Dupa ce au depus la Tribunal cererea de inscriere ca alianta politica, cele doua partide ar trebui, luni, sa decida componenta nominala a structurilor de conducere a Aliantei PSD-PC, precum si a unor colective de lucru pentru desemnarea colegiilor uninominale si redactarea programului politic al aliantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
#alegeri, #Mircea Geoana, #alianta, #Daniela Popa, #strategie , #PSD