Mitrea: Nu Geoana e specialist la jocuri de culise, la noi Viorel e

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 21:05
2458 citiri
Mitrea: Nu Geoana e specialist la jocuri de culise, la noi Viorel e
Foto: Realitatea

Social-democratul Miron Mitrea a declarat, miercuri, referitor la episodul certurilor din PSD, ca, desi initial "s-a enervat" si pe Mircea Geoana, a inteles, ulterior, ca nu el face jocurile in partid, ci Viorel Hrebenciuc.

"N-am de impartit nimic acum cu Mircea Geoana. Am crezut ca jocurile erau la el in mana, m-am convins ca nu au fost. A jucat dupa cum i-au scris altii, m-am enervat atunci, dar mi-a trecut. El nu e specialist la jocuri de culise, la noi, Viorel e specialist", a declarat, la Realitatea Tv, Miron Mitrea.

Cat despre intrebarea presedintelui PSD "Cine e Mitrea?", social-democratul a spus ca il iarta pentru ca a raspuns si el cum credea ca e mai bine.

"A incercat si el sa raspunda asa cum a crezut ca e mai bine la o intrebare destul de incomoda, provocata de o reactie a mea", a mai spus Mitrea.

Mitrea nu a vrut sa comenteze afirmatia facuta in interviul pentru Evenimentul Zilei, unde a acuzat ca Viorel Hrebenciuc ar controla o parte din lidership-ul PSD. A spus, insa, ca, de exemplu, Mircea Geoana este unul dintre cei care, din cand in cand, sunt "influentati" de Hrebenciuc.

Periodic sunt trimis sa ma odihnesc

El a explicat ca acum "nu mai e nimeni in partid" pentru ca a facut ceea ce era firesc si normal sa faca: sa lase justitia sa-si faca treaba.

"Am demisionat atunci, dar am spus ca nu ma duc la manastire. Mi-am facut datoria fata de partid si fata de tara si fata de mine, lasand justitia sa-si faca treaba", a spus social-democratul.

El a explicat si cum se face ca este bagat in fata doar cand e vorba de campanii electorale, aratand ca, din cand in cand, este "pus pe tusa pentru cativa ani", sa se odihneasca.

"In acesti 14 ani de cand sunt in PSD, 14-15 ani, nici nu mai stiu, periodic eu am fost pus pe tusa si tinut acolo cativa ani de zile. Sa intelegem un lucru, partidul este una si oamenii cu care din cand in cand nu ma inteleg sunt alta. De asta este suparare mare, ca nu ma las ("trimis la odihna", n.red.). Dar asta e, nu o sa distrug partidul ca ma mai trimit sa ma odihnesc, asta e, ma mai odihnesc", a spus Mitrea.

Social-democratul a tinut sa precizeze ca tocmai faptul ca vorbeste despre toate aceste lucruri arata ca nu se lasa asa de usor "trimis la odihna" si ca va vorbi in continuare pentru ca a "tacut prea mult".

"Faptul ca vorbesc despre acest lucru arata ca nu am de gand sa las lucrurile asa, sa le imping intr-o directie fireasca. E datoria mea sa spun ce cred si am tacut prea mult. Credeti ca lupta inseamna neaparat sa ne luam de gat. Nici vorba. Eu cred ca trebuie sa ne concentram mai degraba pe ceea ce am zis in campanie", a mai spus Mitrea.

Nu candidez la presedintie

Cat despre noile pozitii pe care le vizeaza pe scara politica in viitor, de la conducerea partidului la conducerea tarii, Mitrea a spus ca va vedea ce se va intampla si ca nu va spune niciodata deoarece in politica nu exista asa ceva.

"Dupa ce se va decide ce fel de Congres (Congresul PSD, n.red.) este, care este scopul acestui Congres si cand va avea loc, voi spune si eu ce am de gand sa fac la acest Congres. Si in primul rand nu cred ca anul asta vor fi alegeri la PSD, a spus Mitrea.

"Anul asta n-am sa candidez (la presedintie, n.red.), nu cred ca am sa candidez vreodata, dar in politica niciodata sa nu spui niciodata", a mai spus social-democratul, adaugand, insa, ironic, ca totusi s-a odihnit destul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Miron Mitrea, #Viorel Hrebenciuc, #Mircea Geoana, #jocuri culise , #PSD