Mitrea si Orban: USL nu pierde nimic prin excluderea lui Geoana

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 20:26
2335 citiri
Mitrea si Orban: USL nu pierde nimic prin excluderea lui Geoana
Foto: Realitatea TV

Senatorul PSD Miron Mitrea si deputatul PNL Ludovic Orban sustin la unison ca Mircea Geoana trebuia sa demisioneze din fruntea Senatului si a PSD imediat dupa ce a pierdut prezidentialele din 2009, dar si ca USL nu va pierde nimic prin excluderea acestuia din PSD.

Invitati la Realitatea TV, cei doi "colegi de USL", cum s-a exprimat Miron Mitrea, au cazut de acord asupra faptului ca Mircea Geoana a fost principalul responsabil pentru pierderea alegerilor prezidentiale din 2009. O usoara divergenta a aparut in ceea ce priveste impactul de moment asupra electoratului al excluderii lui Geoana din partid.

Miron Mitrea s-a aratat convins ca acesta nu va fi insotit in afara PSD de niciunul dintre presedintii de Consilii Judetene sau parlamentarii despre care s-a speculat in presa, spunand ca a discutat si cu cei din Arges, si cu cei din Braila sau din celelalte judete mentionate de mass-media si toti au dat asigurari ca nu vor parasi PSD si nici nu vor vota in favoarea lui Mircea Geoana la sedinta Comitetului Executiv de marti, 22 noiembrie, cand se va decide excluderea lui.

"In mod cert nu vor parasi PSD si nu il vor sprijini nici in interior, nici in exterior. Marti vor vota pentru excludere. (...) Mircea Geoana nu are nicio sansa, e o discutie care va mai trena 2-3 zile si marti se va rezolva. Nu il urmeaza nimeni", a spus Miron Mitrea.

Senatorul a reamintit ca el a spus inca din 2009 ca Mircea Geoana nu va ramane prea multa vreme in PSD. "Marti in CEX se va termina, sunt convins ca aproape toti vor vota pentru excluderea lui Mircea Geoana, chiar si cei pe care i-a crezut de partea lui".

Mai mult, Mitrea s-a aratat convins ca excluderea lui Geoana va avea un efect pozitiv asupra USL, pentru ca uniunea "va avea o linie de comanda fara sa fie afectata de aceste interventii din afara, vom putea sa fim mai coerenti intr-un an in care mergem inapoi la guvernare".

Ludovic Orban: Trebuie o explicatie ca oamenii sa inteleaga

Deputatul PNL Ludovic Orban a fost si mai transant, sustinand ca nu doar Geoana trebuia sa demisioneze de la sefia PSD dupa prezidentiale, ci si "toti cei care au fost in stafful de campanie si i-au dat sfaturi, inclusiv pe ultima suta de metri", uitand se pare ca Victor Ponta a fost unul dintre acestia.

In plus, Orban a declarat ca "daca ar fi fost un politician autentic, Geoana ar fi trebuit sa plece si de la presedintia Senatului".

"Mircea Geoana este responsabilul principal al esecului Romaniei in 2009, e responsabil pentru fapul ca Romania e condamanta 5 ani de zile sa fie condusa de acest cetatean, Traian Basescu", a subliniat Orban.

In schimb, el a spus ca nu este atat de optimist in privinta efectelor de moment ale excluderii lui Geoana.

"Vin din teritoriu, unde exista o ingrijorare in randul alegatorilor Opozitiei unite referitor la ceea ce se intampla in PSD. Cred ca trebuie tratat acest subiect cu ceva mai multa atentie si furnizate mai multe explicatii oamenilor, de ce s-a ajuns in situatia asta.

Mircea Geoana are notorietate, are cota de incredere, e cunoscut de cetatenii romani, sunt destui care au incredere in el (...)Nu poti totusi sa nu arati publicului ca acest sacrificiu care se face, de a te desparti de un fost lider si de a doua pozitie in stat (...) Trebuie o explicatie ca oamenii sa inteleaga", a spus Orban.

Cu toate acestea si el s-a aratat convins ca USL nu va fi afectata de excluderea lui Geoana si va castiga alegerile de anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#excludere Geoana, #Miron Mitrea Geoana exclus, #Geoana PSD , #PSD