Preda: Geoana incepe prin a respinge orice proiect al Guvernului

Joi, 14 Mai 2009, ora 21:02
906 citiri
Preda: Geoana incepe prin a respinge orice proiect al Guvernului

Cristian Preda, candidat al PD-L la alegerile europarlamentare, a afirmat ca presedintele PSD Mircea Geoana respinge, la inceput, proiectele Guvernului din care fac parte si social-democrati, pentru a se defini ca un candidat la fotoliul prezidential, ca apoi sa le accepte.

Consilierul prezidential Cristian Preda, in cadrul unei dezbateri de la Grupul pentru Dialog Social, a afirmat ca partidul in care s-a inscris trebuie sa-si clarifice pozitia fata de adversarii politici.

"Exista acum doua confuzii majore. Prima este introdusa de liberali, anume ca problema deficitului nu li se datoreaza. A doua provine de la Mircea Geoana, care are ambitia de a-si defini preferinta de prezidentiabil.

El incepe prin a respinge orice proiect al Guvernului pe care-l gireaza, pentru ca apoi sa fie de acord. Asa a facut si cu imprumutul de la FMI", a spus Preda in cadrul dezbaterii "Relatia dintre societatea civila si politica la 20 de ani dupa caderea comunismului".

Un alt pedelist, Traian Ungureanu, i-a reprosat lui Mircea Geoana faptul ca nu ar fi reusit sa se desprinda de o mentalitate ceausista.

"Sper ca domnul Mircea Geoana sa bage bine la cap: legea in Romania n-o face Monica Macovei, legea in Romania o fac normele europene, si toata discutia toxica, inerta despre felul in care o oarecare Macovei nu reprezinta interesele Romaniei, dand dovada de lipsa de patriotism, e pur si simplu o forma de ceausism.

Problema noastra nu e ca domnul Geoana ar putea sa devina Obama, ci ca nu s-a despartit inca de prietenul parintilor lui, care e Nicolae Ceausescu", a spus Ungureanu.

Liderului PSD i s-a imputat ca foloseste un discurs catastrofic referitor la situatia economica a Romaniei pentru a maximiza rezultatele electorale ale partidului pe care il conduce.

"Geoana ne spune tot timpul ca va urma dezastrul, apocalipsa, desi avem date care spun ca ne stabilizam economic, dar pentru domnia sa e important ca economia sa cada, pentru ca salvatorul PSD sa apara si sa culeaga roadele la urne. Doctrina lor, a PSD, este raul vostru spre binele nostru", a spus Ungureanu.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero,a declarat luni, 22 aprilie, la Arad, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a mai răspuns la telefon din...
#Cristian Preda, #Mircea Geoana, #Guvernul Romaniei , #PSD