Presa de azi: Finala Geoana-Nastase nu mai e sigura

Joi, 04 Februarie 2010, ora 07:30
2925 citiri
Presa de azi: Finala Geoana-Nastase nu mai e sigura

"Tabara anti-Geoana prinde contur. Diaconescu se aliaza cu Mitrea. Ce va face Nastase?", se intreaba joi jurnalistii de la Gandul. Pesedistii isi refac echipele pentru alegerile interne. Mitrea s-a hotarat sa candideze in tandem cu Diaconescu impotriva lui Geoana, Nastase se pastreaza pentru joi.

Intalniri de taina si declaratii importante inaintea Consiliului National al PSD. Echipele care vor candida la Congresul din aceasta luna par sa se fi cristalizat, anunturile oficiale ale candidatilor fiind asteptate chiar joi, la Consiliu, desi sedinta social-democratilor este dedicata modificarilor Statutului partidului.

Cristian Diaconescu si Miron Mitrea ar putea anunta joi ca vor candida in tandem la sefia PSD, cei doi avand, miercuri, o discutie in acest sens. Potrivit unor surse interne, citate de Mediafax, Diaconescu si Mitrea au stabilit sa refaca impreuna echipa si sa candideze impotriva lui Mircea Geoana, dar si a lui Adrian Nastase, in cazul in care acesta va participa la aceasta competitie.

De altfel, acestia au convenit sa nu colaboreze cu Nastase pentru debarcarea lui Geoana, cu toate ca, la un moment dat, Mitrea l-a invitat pe acesta intr-o echipa comuna.

La intalnirea de taina au mai participat atat vicepresedintele Ilie Sarbu, cat si liderul PSD Buzau, Ion Vasile. Acesta din urma a negat ca a discutat cu Mitrea sau cu Diaconescu despre candidaturile la Congres: "Am fost la o cafea, dar Cristian Diaconescu nu era. Ei vorbeau despre alegerile interne, dar le-am spus sa schimbe subiectul".

Romania Libera: Adrian Nastase, castigator in orice ecuatie?

Consiliul National al PSD de joi are nu numai menirea de a oficializa data congresului si de a-i oferi lui Adrian Nastase cadrul pentru anuntarea candidaturii, ci si de a delimita taberele si de a sugera, eventual, castigatorul sau castigatorii congresului de pe 20 februarie.

Consiliul national de joi va debuta cu prezentarea, de catre Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea, a unui raport despre rezultatele alegerilor prezidentiale. Cel mai asteptat moment insa este anuntul candidaturii la sefia PSD a fostului premier Adrian Nastase. Principal contracandidat al lui Mircea Geoana, acesta ar putea aduna in jurul sau nume precum Victor Ponta si Titus Corlatean.

Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca Nastase se bucura si de sprijinul presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, iar unele surse acrediteaza ideea ca ar putea fi sustinut si de fostul sef de campanie al lui Geoana, Viorel Hrebenciuc, proaspat reales in fruntea deputatilor PSD.

Evenimentul Zilei: Finala Geoana-Nastase nu mai e sigura

Cu doua saptamani inaintea alegerilor din PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase erau cotati cu cele mai mari sanse la calificarea in finala pentru sefia partidului.

De pe turnanta prinde viteza tandemul Cristian Diaconescu- Miron Mitrea. Oficial, cei doi pretendenti la sefia PSD isi mentin intentia de a candida. Neoficial, se pare ca au ajuns la intelegere pentru a forma o singura echipa si a lupta impreuna pentru a se impune ca a treia cale.

Daca ar candida si Diaconescu, si Mitrea, ar risca sa nu intre in turul 2, iar finala sa se joace intre Geoana si Nastase. Deocamdata, nimic nu este transat. Combinatiile se leaga si se dezleaga de la ora la ora, iar optiunile pentru una sau alta dintre variante sunt volatile. Negocierile si aranjamentele pentru impartirea puterii vor continua pana in ziua congresului.

Adversarii lui Geoana nu au ajuns la o intelegere. Ultimele negocieri intre Mitrea si Nastase au esuat. Ultimul este dispus sa faca echipa si cu Mitrea, si cu Diaconescu, dar cu conditia sa fie el seful.

Nici Mitrea, nici Diaconescu nu accepta aceasta conditie. In aceasta situatie, Nastase este asteptat sa-si anunte candidatura joi, in timpul reuniunii Consiliului National al PSD. Aici, cei trei-patru potentiali candidati vor avea ocazia unei confruntari directe.

Adevarul: Geoana: Mitrea are sanse minuscule, ca sa nu zic deloc, la sefia PSD

Liderul social-democratilor, Mircea Geana, a declarat ca i se pare nefiresc ca un om care a avut o atitudine ostila in campania prezidentiala de anul trecut sa emita pretentii pentru sefia partidului, mentionand ca Miron Mitrea are sanse "minuscule" sa devina presedinte al PSD.

"Mi se pare nefiresc ca cineva care nu ne-a facut bine in campanie, care a avut o atitudine ostila tot anul vizavi de sansele noastre de a castiga, sa emita pretentii la sefia PSD", a spus Geoana la Realitatea Tv.

De altfel, candidatura lui Miron Mitrea este singura la care a facut referire presedintele PSD. Acesta a calificat drept "minuscule", daca nu "chiar zero" sansele lui Miron Mitrea de a ajunge presedintele PSD-ului.

Despre Nastase, Geoana a readus aminte ca este un om cu un bogat trecut politica si cu multe functii inalte in stat. Si Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, a fost apreciat de liderul PSD, fiind calificat drept un un potential "interesant" pentru anii viitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mircea Geoana alegeri PSD, #Adrian NAstase lider PSD, #batalie Nastase Geoana , #PSD
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
O smecherie cat roata carului ... practic Geoana cu tot feseneul lui compus din PC, PNL, PRM, UDMR si PNG, a pierdut cu brio cursa prezidentiala, dar in fundul lui au fost pompate sume enorme pentru cel mai panibil esec din toata istoria postdecembrista !