Prima solicitare a demisiei lui Geoana din propriul partid

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 22:42
12291 citiri
Prima solicitare a demisiei lui Geoana din propriul partid
Foto: Arhiva

La scurt timp dupa ce Mircea Geoana a fost declarat oficial invins la alegerile prezidentiale din 2009, a aparut si prima solicitare publica pentru demisia sa.

Primul care a facut o astfel de declaratie a fost Ioan Rus, fostul lider al PSD de la Cluj, care a spus ca, desi a fost ajutat de multi strategi din partid sa piarda, Geoana ar trebui sa-si asume insuccesul si sa-si dea demisia din fruntea partidului.

"Mircea Geoana a inceput un proces de reformare a partidului, noi l-am sprijinit cu toate puterile noastre. Nu vreau sa fac sugestii, dar eu in locul lui mi-as depune mandatul si as iesi sa arat ca au fost altii care au gresit mai mult decat mine. Insa cineva trebuie sa-si asume, asa cum si-au asumat iesirea de la guvernare, asa trebuie sa-si asume si acest insucces", a declarat Ioan Rus, la Realitatea Tv.

Intrebat de jurnalistii postului de televiziune mentionat daca se refera la Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc atunci cand spune ca alti lideri PSD au contribuit la insuccesul lui Geoana, Rus a spus ca nu ei, punctual, ci toti cei "a caror capacitate de a lua decizii strategice in partid nu e in regula".

Rus a spus ca in PSD trebuie sa fie facuta o reforma majora, altfel riscand sa se alinieze celorlalte "stangi europene" ce nu au nici 10% in Parlament.

"Pana la urma noi avem sansa unei discutii serioase in interiorul partidului astfel incat procesul de reformare sa continue, si avem alternativa celorlalte partide de stanga din Europa, in afara de stanga Greciei, care merg cu 10% pentru ca nu au capacitatea sa se reformeze", a spus Rus, adaugand ca una din greselile care l-au costat pe Geoana fotoliul de presedinte a fost iesirea PSD-ului de la guvernare.

Iliescu: Analiza a partidului de sus pana jos

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu spune ca in luna martie va avea loc "o analiza foarte serioasa de jos pana sus", pentru a se vedea ce a mers gresit.

Liderul PSD spune ca nu spera oricum ca judecatorii Curtii Constitutionale sa decida anularea turului doi al alegerilor, mai ales ca renumararea voturilor nule nu era nici pe departe cea mai importanta sesizare facuta de social-democrati.

"Eu nu-mi puneam mari sperante intr-o decizie de reorganizare a alegerilor. Chestiunea voturilor nule era mult mai putin importanta decat alte sesizari", a spus Iliescu, la Realitatea Fm.

Vanghelie despre judecatorii de la CCR

Liderul PSD Marian Vanghelie a contestat decizia Curtii Constitutionale, punand la indoiala pregatirea si integritatea judecatorilor CCR.

"E firesc ca ne vom retrage in Opozitie, nu vreau sa discut despre pregatirea profesionala a judecatorilor de la CCR. Din pacate pentru ca acum cativa ani de zile au aparut niste biletele in care cativa procurori erau santajati. Nu insemana ca nu putem avea banuielile pe care le avem", a spus Vanghelie.

Curtea Constitutionala a respins luni cererea depusa de PSD care solicita reorganizarea turului doi al alegerilor prezidentiale. De asemenea, Curtea a respins ca inadmisibile sesizarile si contestatiile formulate de social-democrati. Decizia survine dupa ce in urma renumararii voturilor nule de catre BEC, Traian Basescu a iesit "castigator".

Desi Mircea Geoana anuntase inca de cand a fost desemnat candidatul PSD la presedintie ca va demisiona daca nu castiga cursa pentru prezidentiale, in declaratia de luni, de dupa pronuntarea deciziei CCR, nu a amintit nimic despre asa ceva, ba chiar spunand ca va continua sa-i reprezinte pe toti cei care i-au acordat votul lor de incredere, va continua sa fie omul care le va reprezenta interesele si va continua proiectul "O singura Romanie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana demisie presedinte PSD, #Geoana pierdere alegeri prezidentiale, #rezultate alegeri prezidentiale , #PSD