Primele detalii despre noul proiect politic al lui Geoana (Video)

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 20:34
5591 citiri
Primele detalii despre noul proiect politic al lui Geoana (Video)
Foto: TVR Info

Mircea Geoana a plecat, joi, de la Dabuleni linistit si optimist, conform propriilor declaratii. Entuziasmat de sustinerea aratata de alegatorii din colegiul sau senatorial, el a dat si primele detalii despre noul sau proiect politic: va fi o constructie total diferita de actualele partide, de tipul Forza Italia.

"Plec un pic mai linistit si mai optimist. Nu am vorbit de un proiect politic, am vorbit despre situatia din Romania(...) Azi incepe un proiect interesant, sper sa fiti la fel de interesati in urmatoarele foiletoane", le-a spus Mircea Geoana zambind jurnalistilor care il asteptau la iesirea din Caminul Cultural.

Geoana s-a relansat la Dabuleni: Halal Opozitie! Blaga va fi presedintele Senatului

La insistentele jurnalistilor dornici sa afle cat mai multe despre noua constructie politica pe care o pune la cale, Mircea Geoana a precizat ca nu crede ca ea va semana cu partidele clasice, pentru ca nu ar avea succes.

"Pur teoretic, ce ar putea sa aiba succes este o constructie complet diferita fata de un partid obisnuit", a subliniat el, adaugand ca printre "ingredintele" necesare sunt cinstea, anticoruptia, competenta si pragmatismul.

"Lumea nu mai suporta atata hotie(...) Un minim de valori, patriotism, si, daca nu credinta, macar frica de Dumnezeu", a mai adaugat el, ferm convins ca in jurul acestui proiect se pot aduna foarte multi oameni.

"Cei care au incredere ca un astfel de efort merita facut sa vina alaturi de mine sa il construim impreuna. S-a intamplat in Austria, in urma cu mai putin de o saptamana, sau Forza Italia, acum 10 ani, cand s-au prabusit toate partidele italienesti. Este vorba despre o constructie de jos in sus, nu de sus in jos", a mai dezvaluit Mircea Geoana.

Fostul lider PSD a facut inca o data apel catre clasa politica romaneasca, dar si catre societatea civila si sindicate, exprimandu-si convingerea ca peste tot "sunt foarte multi ticalosi", dar exista si "oameni de buna factura".

"Mai sunt si oameni cinstiti. Din punct de vedere al onestitatii, sper ca mesajul va trece dincolo de granitele partidelor", a conchis el, invitandu-i pe toti cei nemultumiti de PSD, PDL, PNL sa se alature lui in noul proiect politic, dar precizand foarte clar ca "pata de mucegai din PSD nu are ce cauta".

Adrian Popescu (PSD Giurgiu): E dictatura in partid, multi vor pleca!

In asteptarea pasilor politici urmatori pe care ii va face Mircea Geoana, liderul PSD Giurgiu, Adrian Popescu, intors in tara joi de la Bruxelles, unde a facut o vizita alaturi de Marian Vanghelie, a declarat ca il va urma pe fostul sau coleg de partid si nu va fi singurul, existand multi altii gata sa paraseasca PSD, si la Calarasi, dar si la Buzau sau in alte judete din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Geoana Dabuleni, #Geoana nou partid, #Geoana exclus PSD, #Geoana revocat Senat , #PSD