PSD are doua profile-robot de premier: Economistul si juristul

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 22:34
1785 citiri
PSD are doua profile-robot de premier: Economistul si juristul

Social-democratii au deja cateva variante pentru viitorul premier. Desi liderul PSD Mircea Geoana nu a vrut sa dea nume, el a dezvaluit, luni seara, cele doua profile care sunt luate in considerare: economistul si juristul.

"Eu as fi avut o preferinta mai mare pentru un economist de buna calitate. Avem cateva propuneri. Pe care n-am sa le fac publice.

Avem doua profile-robot: un foarte bun economist, care sa dea pietelor senzatia de stabilitate sau cineva cu profil de magistrat, de om serios, care sa poata asigura executia alegerilor", a declarat Mircea Geoana, invitat intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Geoana, cotat cu 21-30% din intentiile de vot

Mircea Geoana este sigur ca in primul tur al prezidentialelor va avea un scor mai bun decat cel al partidului, iar in turul al doilea isi va adjudeca presedintia.

Astfel, liderul PSD este de parere ca la acest moment detine 21-30% din intentiile de vot. Ultimele sondaje CURS si CSOP il coteaza pe Mircea Geoana cu 24% din voturile romanilor.

Criza politica si demiterea ministrilor

Pentru ca totul se invarte in jurul crizei, ca este ea politica sau economica, liderul PSD dezvaluie scenariul pe care crede ca PD-L isi propusese sa il puna in aplicare, urmarind scoaterea PSD de la guvernare.

"Din punct de vedere al scenariului pe care l-au avut in vedere, acesta era sa schimbe trei ministri, este vorba de Dan Nica, Ecaterina Andronescu si Ilie Sarbu", a explicat Mircea Geoana, adaugand ca planul ar fi fost ori ca acestia sa fie demisi in aceeasi zi, ori unul la doua zile.

Ciolos comisar

Presedintele PSD a mai afirmat ca nu intelege rostul ca guvernul sa faca o propunere pentru comisarul european al agriculturii, in persoana lui Dacian Ciolos, din moment ce executivul care l-a propus "pica peste 12 ore", in urma motiunii.

"Ce il impiedica (pe Emil Boc, n.red) sa il propuna pe Ciolos in urma cu o luna?", s-a intrebat Mircea Geoana.

"In mod normal ar trebui sa dam cateva nume, cat mai bune, in conditiile in care daca acest comisar nu va putea fi obtinut, vom ajunge la coada mandatelor", a conchis liderul PSD.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#premier propus PSD, #profil premier PSD, #Mircea Geoana premier, #guvern tehnocrati , #PSD