Razboiul declaratiilor in PSD: Geoana recita din Bacovia si minte. Nu era asa curajos

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 22:35
5487 citiri
Razboiul declaratiilor in PSD: Geoana recita din Bacovia si minte. Nu era asa curajos
Foto: Evenimentul Zilei (Arhiva)

Razboiul declaratiilor continua in PSD. De aceasta data, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, il acuza pe fostul sau coleg de partid, Mircea Geoana, de minciuna.

"Il aud pe domnul Geoana astazi vorbind despre cat de important este el, cum si-a pus el la dispozitia PSD-ului toata capacitatea lui, si am senzatia ca recita din Bacovia. In 2006, cand am fost exclus din partid de domnul Geoana eu l-am iertat pentru asta.

Domnul Geoana m-a exclus in momentul in care se pregatea sa-l execute pe Adrian Nastase. Am fost exclus intr-o sedinta in care n-aveau voie sa fie Adrian Nastase si Ion Iliescu. Atunci a fost un val de demiteri dupa excluderea mea. Geoana este ultimul care poate sa spuna lucrurile astea la televizor, chestiuni din interior si foarte multe minciuni", a declarat Setfanescu, intr-o emisiune la Antena 3.

Iliescu raspunde PSD-ului: N-ati pierdut din vina mea, asta e o mizerie, o lasitate!

Acesta a mai spus ca, la sedinta tensionata de joi, Geoana le-a cerut iertare colegilor "si pentru fapte pe care nu le facuse".

Sebastian Ghita ii da replica lui Iliescu: Are comportament marxist. PSD nu e o corporatie, dar nici un CAP

"Aseara domnul Geoana nu era atat de curajos cum a fost astazi la partid. Am vazut cu ochii mei cum se comporta Mircea Geoana in conditii de stres. Ieri la sedinta a cerut iertare colegilor si pentru fapte pe are nu le facuse", a adaugat social-democratul.

El s-a declarat convins ca PSD va trece peste aceste tensiuni.

"Cred ca PSD-ul se va vindeca. Specialistii americani spun ca dupa o campanie electorala sunt doua stari pe care le poate avea cineva dintr-o tabara: euforie sau depresie. Euforie au avut cei de la ACL. Cel putin in prima zi. La noi trebuie sa muncesti ca sa iesi din depresie", a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

Pesedistii, la cutite

Scandalul din PSD a inceput joi, cand a fost organizat Comitetului Executiv National al partidului.

Dupa ore bune de certuri si reprosuri, asa cum s-a auzit "pe surse" pe parcursul intregii zile, conducerea PSD a decis sa renunte la 3 membri marcanti - fostul sef al partidului Mircea Geoana, primarul sectorului 5 Marian Vanghelie si fostul ministru Dan Sova.

Razboiul declaratiilor a continuat si dupa sedinta. Deputatul Sebastian Ghita a cerut, pe langa suspendarea lui Mazare, si mazilirea lui Ion Iliescu din partid pentru ca "nu are copii" si partidul "nu mai vrea sa fie sarac si cinstit". Marian Vanghelie, proaspat exclus, sustine ca social-democratii cred ca de vina pentru infrangerea de la alegeri ar fi americanii si isi acuza fostii colegi de partid ca ar sta in spatele unei noi legi a gratierii.

Geoana: Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD

La randul sau, senatorul Mircea Geoana i-a acuzat, vineri, pe liderii PSD Victor Ponta si Liviu Dragnea ca "fac parte din fratia banului", fapt pentru care le cere membrilor simpli sa isi ia partidul inapoi. Nu exclude insa nici varianta de a-si face un nou partid.

Vineri dupa-amiaza, Sebastian Ghita a demisionat, vineri, din PSD, dupa un diferend cu presedintele partidului, Victor Ponta. Deputatul a declarat ca Victor Ponta i-a cerut demisia. A urmat o scrisoare deschisa a lui Ion Iliescu, in care a acuzat liderii PSD ca se comporta ca si cum "PSD ar fi o corporatie". Replica a venit imediat de la Ghita: "PSD nu e corporatie, dar nici CAP".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Codrin Stefanescu atac Geoana, #scandal PSD Geoana, #Geoana exclus PSD , #PSD