Revista presei: Stenogramele sedintei in care a fost executat Geoana

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 09:27
3434 citiri
Revista presei: Stenogramele sedintei in care a fost executat Geoana

Presa de joi publica stenogramele sedintei in care a fost executat Geoana, iar textele arata o lupta in partid intre tabara lui Victor Ponta si cea a lui Marian Vanghelie. Intre timp, Puterea isi vede de treaba, gestionand fondurile de la buget si cele europene cum stie mai bine.

Stenogramele sedintei comisiei de integritate a PSD in care s-a cerut excluderea lui Geoana arata replici dure schimbate intre protagonisti, arata "Evenimentul Zilei".

Cristian Diaconescu, ex-membru PSD, actual UNPR, il apara insa pe Mircea Geoana de furia social-democratilor si spune ca acuzatiile de colaborare cu Puterea sunt "niste minciuni", arata "Romania Libera".

Si daca PSD incearca sa gestioneze o criza interna, Puterea are probleme cu gestionarea banilor de la buget si a fondurilor europene. La rectificarea de toamna, Guvernul ia de la Finante si Munca si da la Sanatate si Transporturi, scrie "Jurnalul National".

Elena Udrea are mari probleme cu fondurile europene, arata un raport al Ministerului Afacerilor Europene, peste 95% din neregulile descoperite fiind la POR, gestionat de Ministerul Dezvoltarii, arata "Adevarul".

Evenimentul Zilei: Stenogramele sedintei in care a fost executat Geoana

Postul B1TV a prezentat inregistrarea discutiei din Comisia de Integritate a PSD, in care s-a propus excluderea lui Geoana din partid.

Schimbul de replici desfasurat duminica intre Dan Sova si unul dintre membri, Mariana Negoita, arata modul pripit in care a fost organizata "judecarea lui Geoana".

"Toti colegii de aici au venit cu mandat. Spre deosebire de dvs. care n-ati venit cu mandat, ati venit cu mandatul lui Vanghelie. Lasati-ma pe mine ca stiu mai multe decat stiti dvs.", i-a spus Dan Sova Marianei Negoita, care s-a scandalizat, insa nu a putut opri votul, la care majoritatea membrilor au fost in favoarea excluderii lui Geoana.

"Este inadmisibil ce vreti sa faceti in partidul asta. Si sa stiti ca eu n-am vorbit 20 de ani, daca ies sa vorbesc in massmedia, dvs. cu Ponta... mai vedeti daca mai ramaneti in PSD. Voi sunteti pisi. Asta ca m-ati facut mandatarul lui Vanghelie. O asemenea jignire!", i-a replicat indignata Mariana Negoita, conform Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Cristian Diaconescu - Afirmatia ca Geoana colaboreaza cu puterea este o minciuna

Presedintele de onoare al UNPR si vicepresedinte al Senatului, Cristian Diaconescu, a spus ca acuzatia legata de faptul ca Mircea Geoana ar colabora cu reprezentantii puterii este o minciuna.

Exista o forma de insubordonare sau de lipsa de cooperare, o agenda personala, in ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana fata de actuala conducere a PSD care a devenit intolerabila, de neiertat.

Dar agenda in colaborare cu puterea categoric nu are, este o afirmatie mincinoasa, care in Romania este catalogata ca politicianista, dar in alte parti este considerata o simpla minciuna", a declarat Diaconescu, potrivit Romania Libera.

Jurnalul National: Rectificare de toamna - Guvernul ia de la Finante si Munca si da la Sanatate si Transporturi

In timp ce PSD se imparte in tabere, PDL imparte bugetul cum stie mai bine. A doua rectificare bugetara din acest an va taia fonduri din bugetele alocate la ministerele Muncii, Agriculturii, Educatiei, Mediului, Finantelor, dar si la Academia Romana si va suplimenta fondurile pentru Sanatate, Transporturi, Dezvoltare Regionala si Turism, Economie, Cultura si Interne.

Cele mai mari fonduri vor fi taiate de la Ministerul Finantelor (circa 1,1 miliarde lei) si Ministerul Muncii (755 milioane lei), iar suplimentarile cele mai mari vor merge la Ministerul Sanatatii (1,23 miliarde lei) si Ministerul Transporturilor (727 milioane lei), relateaza Jurnalul National.

Adevarul: Udrea, probleme cu euro-fondurile

Ministerul Elenei Udrea a facut cele mai mari greseli in gestionarea fondurilor europene, arata Ministerul Afacerilor Europene (MAEu), condus de Leonard Orban, care a verificat achizitiile publice pentru cheltuielile declarate la Uniunea Europeana si a constatat mari probleme.

Peste 95% din erori au fost descoperite la Ministerul Dezvoltarii, la Programul Operational Regional (POR). Au fost aplicate corectii financiare de peste 50 de milioane de lei (circa 12 milioane de euro), bani care nu vor mai ajunge la beneficiari, informeaza Adevarul. (L.S.)

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#stenograme executie Geoana, #Mircea Geoana, #Geoana excludere PSD , #PSD