Soarta lui Mircea Geoana, decisa in sedinta PSD

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 13:53
2903 citiri
Soarta lui Mircea Geoana, decisa in sedinta PSD
Foto: TVR Info

Liderii PSD s-au reunit luni in sedinta Biroului Permanent ca sa decida sanctiunile care vor fi luate in cazul presedintelui Senatului Mircea Geoana, care a anuntat ca vrea sa candideze din nou la alegerile prezidentiale. Cu toate acestea, nici Victor Ponta si nici Adrian Nastase nu au dat detalii, precizand ca toate comentariile vor fi facute in urma discutiilor.

Singurul care a declarat ca Mircea Geoana a gresit a fost vicepresedintele PSD, Marian Oprisan, care a spus ca "liderul PNL, Crin Antonescu, va candida la alegerile prezidentiale", asa cum s-a stabilit la formarea USL.

"Sigur ca Mircea Geoana a gresit cand a declarat ca vrea sa candideze la alegerile prezidentiale. Avem USL si aici e totul clar: Victor Ponta premier, iar Crin Antonescu candideaza la presedintie. Nu stiu daca vizita in SUA a fost privata, personala sau nu stiu de care natura. PSD nu trebuie sa piarda functia de la Senat, care a fost obtinuta legal si corespunzator. Nu cred ca o asemenea pozitie poate fi atacata de PDL", a declarat Marian Oprisan.

Presedintele Comitetului Executiv al PSD, Adrian Nastase, le-a spus jurnalistilor ca nu poate da raspunsuri, inainte de sedinta.

"Eu cel putin o sa pot comenta acest subiect dupa sedinta BPN. O sa comentam din partea partidului, nu va pot spune ce sanctiuni merita din punctul meu de vedere. La acest moment nu va pot da niste raspunsuri", a explicat liderul PSD.

Si Victor Ponta a promis ca mai multe detalii in legatura cu Mircea Geoana va da dupa discutiile din cadrul partidului.

"Dupa sedinta voi veni la dumneavoastra. Acum incepe sedinta", le-a spus Ponta jurnalistilor.

In urma vizitei din SUA, Mircea Geoana a fost criticat de doi dintre co-presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, pe motiv ca le-a uzurpat pozitiile de lideri ai Opozitiei.

Din aceasta cauza, Victor Ponta a ridicat problema sanctionarii lui Mircea Geoana in sedinta BPN a PSD si ulterior la grupul PSD din Senat, unde cativa dintre apropiati sai au propus revocarea din functia de presedinte al institutiei.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Mircea Geoana sanctiuni vizita SUA, #Marian Oprisan greseala Geoana , #PSD