Mircea Geoana: Am ambitii politice, de ce sa ma prefac? - TV Ziare.com

Vineri, 23 Martie 2012, ora 15:23
2973 citiri
Mircea Geoana: Am ambitii politice, de ce sa ma prefac? - TV Ziare.com
Foto: Digi24

Mircea Geoana recunoaste ca are in continuare "ambitii politice" si spera ca miscarea "Romania noastra" pe care a lansat-o recent sa ii fie de ajutor.

Invitat la TV Ziare.com, senatorul a vorbit pe larg despre organizarea si finantarea noului sau proiect si a dezvaluit reteta succesului in comunicarea politica.

"Sunt absolut ferm convins ca anul acesta si anii urmatori vor fi anii celor care nu au facut pana acum politica", a declarat inca de la inceputul emisiunii Mircea Geoana, facand trimitere, printre altele, la protestele din Piata Universitatii.

Urmariti inregistrarea integrala a emisiunii TV Ziare.com.

El i-a invitat pe toti oamenii "de buna calitate" si buni meseriasi "sa faca pasul spre politica", adica "sa se implice cu idei si solutii", inclusiv la alegerile locale, care se apropie.

"Ai mei m-au prigonit si m-au dat afara"

Intrebat de cititori daca va mai candida la presedintie, Mircea Geoana a raspuns intr-o prima faza "sa lasam timpul sa cearna lucrurile". El a subliniat insa: "nu dintre cei care par astazi candidatii evidenti se va alege presedintele Romaniei".

"Ai mei m-au prigonit si m-au dat afara(...) Am ambitii politice, de ce sa ma prefac? Dar as vrea sa fac diferit de data asta, sa retin lucrurile bune pe care le-am invatat in politica", a explicat el, exprimandu-si speranta ca initiativa sa va genera mobilizare, entuziasm si implicare.

Mircea Geoana a oferit numeroase detalii in legatura cu modul de organizare a miscarii "Romania Noastra". De la cele 10.000 de semnaturi stranse initial pentru infiintarea ei s-a ajuns intr-o noua etapa. Astfel, cei care vor adera pana la 31 martie vor fi membri fondatori, printre care se numara si el, iar ulterior sunt asteptati sa se inscrie noi membri.

"In acest weekend lansam primele proiecte. Vom deschide 'Case Romania' in capitalele de judet, dar si in alte state", a mai precizat acesta, adaugand ca va fi incurajat inclusiv voluntariatul, dar si colaborarile pe proiecte punctuale cu parteneri care "isi vor pastra identitatea".

Implicati-va!

"Care este principalul atu al miscarii? In primul rand, faptul ca e diferita, ea nu este nici un ONG obisnuit, nici partid politic. E inedit pentru scena politica din Romania. Daca doriti sa fiti alaturi de oameni de foarte buna calitate, care au realizat ceva in viata si au decis ca vor sa faca ceva (...)implicati-va! Incercati sa schimbati lucrurile, nu le lasati sa se schimbe de la sine, fara implicare lucrurile se vor tarai, mediocru, impotmolit", a mai declarat Mircea Geoana.

Cat despre forma de finantare a miscarii, "vom exclude orice forma de finantare si asociere cu cei care au facut bani si avere din relatia economica cu statul", a spus senatorul.

"Vom merge pe donatii si catre antreprenorii de succes, care doresc transparent sa ajute miscarea sa decoleze(...) Sper ca maine vom spune cateva lucruri mai clare", a adaugat el.

Reteta de succes in comunicare

Mircea Geoana a vorbit si despre reteta unei comunicari de succes in politica, aceasta avand trei puncte principale.

"Primul: o campanie pe retelele sociale (...) A nu fi pe mediile online e o imensa eroare, inseamna ca te autoexcluzi. Dar e nevoie si de prezenta fizica, de unde si Casa Romania la Zalau, Tecuci, dar si la Torino sau Cleveland. Si punctul trei - comunicare pe media, adica la televiziuni si radio.

Sunt 3 'felii': mult online destept si creativ, prezenta fizica si pe televiziuni si radiouri", a sintetizat el.

Fara gargara politica

Mircea Geoana a subliniat foarte clar ca exista doua criterii fundamentale pe baza carora miscarea sa va sustine un candidat la alegerile locale sau generale.

"In primul rand, sa fie meserias, profesionist, sa aiba habar de administratie si proiectul pe care il propune sa fie 'pe bune', adica nu gargara politica. (...) Deci in primul rand competenta declarata si afirmata", a spus acesta.

Cel de-al doilea criteriu se refera la integritate. "Nu ii cerem sa fie usa de biserica sau Maica Precista, dar sa nu fi facut matrapazlacuri", a adaugat senatorul, in opinia caruia aceste doua criterii sunt elementare, dar esentiale.

Crestere economica prin capital autohton

Mircea Geoana a primit mai multe intrebari in care i se cerea sa prezinte viziunea sa economica, despre care a vorbit pe larg in emisiune.

"Singura solutie pentru a avea o crestere economica mai robusta este sprijinul pentru capitalul autohton (....)In acest moment, orice forma de relaxare fiscala ar fi o gura de oxigen. Daca ar fi sa aleg intre o formula mai populista, electorala, cu cresterea salariilor, eu as merge catre sectorul privat si as dirija mai multe resurse catre proiectele care pot sa multiplice cresterea economica.

Mi-e teama ca 1,7% crestere e optimist, daca Doamne fereste incepe un razboi in Iran sau se intampla o nefacuta in Siria, ne trezim cu pretul petrollui in aer", a mai avertizat el.

In plus, Mircea Geoana crede ca, dupa Grecia, "urmatorul client pentru cei care fac bani multi multi din speculatii financiare risca sa fie Portugalia".

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Geoana Romania noastra, #Mircea Geoana miscare politica, #Geoana alegeri 2012 , #Romania noastra