Contestatia depusa de Geoana la CCR, discutata pe 7 decembrie

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 16:28
687 citiri
Contestatia depusa de Geoana la CCR, discutata pe 7 decembrie
Foto: Arhiva

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta pe 7 decembrie contestatia depusa de Mircea Geoana impotriva hotararii Senatului privind revocarea sa din functia de presedinte al acestui for.

Plenul Senatului a constatat, miercuri, intr-o sedinta care a durat cateva minute, incetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent si presedinte al acestui for legislativ al lui Mircea Geoana.

Decizia a fost luata, prin vot electronic secret, cu 112 voturi pentru, doua impotriva si cinci abtineri, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, care a depus miercuri, la Secretariatul General al Senatului, o cerere de revocare din functia de presedinte a lui Mircea Geoana, dupa ce acesta a fost exclus marti din partid.

Potrivit unei decizii luate de Biroul permanent dupa revocarea lui Mircea Geoana, democrat-liberalul Petru Filip a preluat interimar sefia Senatului pana la votarea de catre plen a noului presedinte.

Geoana: Daca CCR imi da dreptate, nu am de gand sa-mi continui mandatul

In aceeasi zi, Mircea Geoana a anuntat ca va ataca la CCR decizia de revocare.

"Voi face acest lucru nu pentru a ma agata de scaun, ci pentru a arata un principiu elementar si fundamental in acelasi timp, acela ca nu moftul politic al unui partid poate sa produca instabilitate la nivelul institutiilor statului roman.

Curtea Constitutionala vorbeste in mod clar si explicit despre evitarea situatiei de instabilitate perpetua la nivelul Senatului fie in conditiile in care se modifica majoritatea, fie in conditiile in care un partid dintr-un motiv sau altul se supara cu proprii membri. Sunt sigur ca voi primi decizie favorabila", a declarat, miercuri, Mircea Geoana.

Fostul presedinte al Senatului a mai aratat ca fundamentul solicitarii grupului Partidului Social Democrat (PSD, in Opozitie) de revocare a sa ramane in continuare neregulamentar si neconstitutional.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana contestatie CCR, #contestatie Geoana Senat, #excludere Geoana PSD , #senator
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
.....moftul politic al unui partid poate sa produca instabilitate...