Geoana: A inceput sezonul la tradarile "bune"

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 20:31
3760 citiri
Geoana: A inceput sezonul la tradarile "bune"
Foto: B1TV

Mircea Geoana anticipeaza ca motiunea de cenzura a USL va fi dezbatuta pe 23 aprilie si ea va reprezenta un "moment de inflexiune" pentru Guvernul Ungureanu.

"Pentru Guvernul Ungureanu, momentul 23 aprilie poate sa fie un moment de inflexiune", a declarat Geoana intr-o emisiune la B1TV, explicand ca parlamentarii Puterii nu mai pot fi tinuti in banci ca pe vremea Guvernului Boc pentru ca acum "lucrurile sunt mult mai agitate".

"A inceput sezonul la tradarile 'bune', pana acum erau 'proaste'", a comentat ironic Geoana atitudinea fostilor sai colegi din USL, care au "mesaje contradictorii", pe de o parte criticand traseismul politic, pe de alta transmitandu-le parlamentarilor Puterii: "e ultima sansa sa va salvati!".

"Din cate stiu, exista o campanie destul de agresiva din partea USL de a racola parlamentari din cadrul Puterii, nu pot sa spun care e gradul ei de eficacitate", a punctat Mircea Geoana.

Senatorul independent a recunoscut insa ca la fel de importanta este pozitia pe care o va avea grupul parlamentar al minoritatilor care numara 18 deputati, in conditiile in care pentru ca motiunea de cenzura sa treca si Guvernul Ungureanu sa pice este nevoie de circa 20 de parlamentari.

"E un vot decisiv, daca apar fisuri in mai multe locuri, e posibil ca motiunea sa treaca. Depinde ce face Puterea sa isi stabilizeze trupele, dar simt ca e un freamat de panica", a mai comentat Geoana, spunand, inca o data, ca nu a luat inca o decizie daca va vota pentru caderea Guvernului Ungureanu, urmand sa vada mai intai temele care vor fi abordate in textul motiunii.

Cea mai mare greseala, cel mai mare succes

Ex-liderul PSD a fost intrebat care a fost cea mai mare greseala politica pe care a facut-o in aceasta calitate si care a fost cel mai mare succes inregistrat.

"Am acordat prea multa atentie echilibrului in interiorul partidului in detrimentul reformarii si mai energice a PSD", a raspuns Geoana la prima intrebare, adaugand ca a primit la investitura sa, in 2005, un "mandat reformist, european, de rupere de trecut", dar a "pierdut un tempo" incercand sa impace "toate factiunile din partid".

In ceea ce priveste cel mai mare succes, fostul lider al PSD a reamintit "revenirea spectaculoasa" a partidului dupa "esecul suspendarii lui Traian Basescu".

Geoana a recunoscut ca PSD "se prabusise" in sondaje dupa acel esec politic, dar a sustintut ca in doar cateva luni el a readus partidul pe primul loc in preferintele electoratului.

Ca de fiecare data in ultimul timp, Mircea Geoana nu a pierdut prilejul de a-si exprima nemultumirea pentru faptul ca PSD nu are candidat propriu la prezidentiale si a acceptat paritatea cu PNL in cadrul USL.

"Nu poti sa pui PSD pe picior de egalitate cu PNL nici intr-o mie de ani!(...) Ma deranjeaza sa vad liderul PNL in mijlocul fotografiei si liderul PSD undeva in margine", a comentat acesta, atragand atentia asupra faptului ca nu are nimic cu Crin Antonescu, o "persoana simpatica", dar care nu va fi votat de electoratul de stanga al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Geoana motiune Ungureanu, #motiune cenzura USL 2012 , #senator