Geoana: Am fost si raman un social democrat. Imi voi face in continuare datoria

Marti, 14 Iunie 2011, ora 18:46
1375 citiri
Geoana: Am fost si raman un social democrat. Imi voi face in continuare datoria
Foto: Romania Libera

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca, dupa cele sase luni de suspendare a sa din PSD, va ramane in continuare un social democrat care isi va face datoria ca si pana acum.

Intrebat de jurnalisti daca dupa expirarea perioadei de suspendare din partid va participa la sedintele conducerii partidului sau va ramane oarecum independent, Mircea Geoana a raspuns hotarat:

"Am fost si raman un social democrat si un pesedist. Chestiunea de relativa independenta nu exista decat in anumite comentarii politice. Deci imi voi face in continuare datoria. Vorbesc de datoria ca presedinte al Senatului si datoria ca social democrat convins ", a declarat, marti, Mircea Geoana.

Pe 13 decembrie 2010, Biroul Permanent National al PSD a decis suspendarea lui Mircea Geoana din partid pentru o perioada de sase luni. Geoana a fost sanctionat dupa ce a sustinut ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Geoana propune o comisie speciala privind reorganizarea teritoriala

Pe de alta parte, Mircea Geoana a anuntat ca a propus Biroului Permanent al acestei camere, care a adoptat in unanimitate, infiintarea unei comisii speciale privind reorganizarea teritoriala, care sa prezinte un raport amplu in decurs de 6 luni.

"Este obligatia in calitate de camera decizionala pe problematica legata de teritoriu, pe administratie, si care are ultimul cuvant cu privire la un astfel de subiect, sa ne pronuntam dincolo de patima politica si dincolo de efervescenta unui astfel de subiect (...) Dorim astfel, prin demers serios si sobru la nivelul Senatului, sa inlaturam aceasta perceptie de amatorism, de politicianism si de clientelism pe care debutul dezbaterii ni l-a provocat", a spus Geoana.

Comisia va analiza toate proiectele de reorganizare teritoriala si impactul pe care l-ar avea modificarile propuse. Acesta comisie va avea termen de sase luni pentru a transa aceasta chestiune.

"Dorim convocarea celor mai buni experti - vorbim de subiecte de finantare de subiecte europene... Vom analiza propunerile avansate si vom da un raport final in ceea ce priveste organizarea Romaniei la nivel administrativ. Credem ca acest demers va fi bine primit de partenerii europeni", a mai spus Geoana.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Mircea Geoana presedinte Senat, #Mircea Geoana suspendare PSD , #senator